NB I

Kiesőhelyen az Újpest

A Győri ETO 2-1-re győzött Újpesten az élvonal 11. fordulójában. Marc Leliévre benyújtotta lemondását.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Újpest FC – Győri ETO FC 1-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Újpest: Balajcza – Vermes, Juanan, Antón, Ligot – Szankovics (Szuljics, 69.), Eninful (Sztaniszavljevics, 79.), Balogh B., Vasziljevics – Simon K. (Tshibuabua, 61.) – Kabát. Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Völgyi – Kronaveter (Lang, 90.), Mevoungou, Kamber, Pátkai – Varga R. (Trajkovics, 92.), Andrics, Koltai (Strestík, 54.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kabát (36.), illetve Pátkai (10.), Lipták (15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK szombati győzelme miatt az újpestiek a kiesőhelyről várták a bajnoki címvédő elleni meccset. Hiányzott a csapatból Proesmans, Molnár Tibor, Mihajlovics, Ahjupera, Lázár Bence és Ngawa is.

Az ötödik percben Kronaveter ívelt passzát a nagy helyzetben lévő Völgyi Dániel éles szögből a kapu fölé lőtte. A győriek támadólag léptek fel, és a tizedik percben meg is szerezték a vezetést: Varga Roland beadását négy hazai védő közelről nézte, Pátkai Máté pedig a hálóba fejelte (0-1). Ezután sem álltak le a vendégek, és öt perc múlva fejeltek egy hasonló gólt: Pátkai közeli fejesét még védte Balajcza, de a kipattanót Ligot elvesztette, és ezúttal Koltai Tamás beadása után Lipták Zoltán bólintott a hálóba (0-2).

A huszadik percben Varga Roland távoli lövését védte Balajcza. Ezután némileg visszavettek a győriek, és immár az Újpest játszott fölényben. A 34. percben Simon Krisztián lövését könnyedén védte Kamenár. Egy perc elteltével Balogh Balázs beívelését Kabát fejelte a kapuba (1-2). A 38. percben majdnem egyenlített az Újpest, de Vermes a kapu mellé fejelt. A szünet előtt Kabát távoli bombáját hárította az ETO kapusa.

A szünet után visszaesett az iram és a színvonal, leginkább a mezőnyben zajlott a játék. Kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, azok is csak rögzített helyzetek után. A hatvanadik percben Strestík fejelt fél méterrel a kapu mellé. A 73. percben Kronaveter szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. Két perccel később Kabát szabadrúgását fogta Kamenár. A 88. percben Kamber eladta a labdát, Kabát lecsapott rá, de közeli lövése a kapufán csattant. A 96. percben Tshibuabua lövését védte Kamenár.

Az újpestiek egy pontra rászolgáltak volna, ettől függetlenül a nyeretlenségi sorozatuk ezzel a kudarccal tovább folytatódott. Legutóbb augusztus 24-én nyertek bajnoki mérkőzést, és immár a kiesést jelentő 15. helyen állnak.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marc Leliévre, a hazaiak belga másodedzője bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván az Újpest FC edzője lenni, ezért benyújtotta lemondását. Elmondása szerint honfitársa, Roderick Duchatelet tulajdonos hétfőn dönt, hogy elfogadja-e a lemondást. Kozma István vezetőedző kijelentette: ő nem akar távozni, de amennyiben a klubtulajdonos a teljes szakmai stábot ki akarja cserélni, tudomásul veszi a döntést.

A meccs lefújása után, a sajtótájékoztató ideje alatt körülbelül hetven Újpest-szurkoló tüntetett a székház előtt, és az edzőpáros távozását követelte.

– Nagy igazság, hogy egy csapat annyit játszik, amennyit engednek neki. A győriek az első félidőben jól helyezkedtek, magabiztosak voltak, kettő-null után eldönthették volna a találkozót, de érthetetlen módon visszaálltak. Nem az újpestiek nehezített meg a vendégek dolgát, hanem ők, saját maguknak. Hogy ez belső vagy külső döntés miatt történt, azt nem tudom. Az Újpestnek ez a jelenlegi tudása. Nagyon megmutatkozott a játékosok közötti tudáskülönbség. A hazaiaknak a végén voltak lehetőségeik, méghozzá azért, mert az ETO magára húzta ellenfelét – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott csatára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik