NB I

Hiábavaló emberelőny

A Kecskemét nem tudta kihasználni a létszámkülönbséget, és házigazdaként csak 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel az élvonal 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Újpest FC 1-1 (1-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Bognár
KTE: Antal B. – Póti, Gyagya, Karan, Varga R. – Patvaros, Szavics, Vukaszovics (Pekár, 63.) – Balázs Zs., Rajczi (Barry, 68.), Gréczi (Nagy P., 84.). Megbízott edző: Visinka Ede
Újpest: Balajcza – Ngawa, Litauszki, Juanan, Balogh B. – Eninful, Sztaniszavljevics – Simon K., Vasziljevics, Lázár B. (Szankovics, 72.) – Kabát (Vermes, 93.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Balázs Zs. (9.), illetve Vukaszovics (öngól 3.)
Kiállítva: Vasziljevics (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik percben Kabát Péter szabadrúgása Vukaszovics fejéről védhetetlenül vágódott a kecskeméti kapuba (0-1). A kilencedik percben Patvaros egy labdaszerzés után ragyogóan indította Balázs Zsoltot, aki elhúzta a labdát Balajcza mellett, és a hálóba lőtt (1-1). A 17. percben Lázár Bence veszélyes lövését védte Antal Botond. A szögletet kifejelték, Balogh Balázs visszatekerte, megint Lázár érkezett, de fölé fejelt.

A 34. percben Szavics remek labdát adott Balázs Zsoltnak, aki egy az egyben rávezette Balajczára, de a kapus nagyot védett. Öt perccel később Póti kapott egy keresztlabdát, áttette a bal lábára majd lőtt, a kapufán csattant a lövés.

A szünet után Vasziljevics műesés miatt megkapta második sárga lapját, ezért emberhátrányba került a vendégcsapat. Az ötvenedik percben Balázs Zsolt lőtt az oldalhálóba. Hat perccel később Sztaniszavljevics tört kapura, de Antal megfogta a ziccerét. A 67. percben miközben Eninful szögletre tisztázott, majdnem öngólt vétett. A hetvenedik percben nagy kavarodás támadt az újpesti kapu előtt, végül Barry elől tisztáztak a vendégek.

Egyáltalán nem látszott a létszámkülönbség, a kecskemétiek képtelenek voltak a korábban látottnál veszélyesebben futballozni. Sőt, az Újpest vezetett veszélyesebb akciókat, a 79. percben például Simon Krisztián lapos beadását lőtte fölé Ngawa. A 83. percben Balogh Balázs ígéretes lövése suhant el a kapu előtt. Öt perccel később Barry kapott remek labdát a kapu előtt, de Litauszki odaért, és menteni tudott.

– Az első félidő kimondottan tetszett. A gyors gólváltás után a Kecskemétnek volt egy kapufája is, de onnantól mintha ellőtte volna az összes puskaporát. Mindkét csapat ugyanolyan hadrendben játszott, aránylag pontosan. A szünet után azt hittem, a kiállítás megpecsételi a vendégek sorsát, de nem így történt, mert stabilan védekeztek, a KTE pedig abszolút nem tudott élni a létszámfölényével. Ráadásul a hazaiakban nem volt az a tűz, mint az első félidőben, és pontatlanok is voltak. A kiállítás ellenére igazságos a végeredmény, sajnos a második félidő gyengére sikeredett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Kecskemét és az Újpest egykori edzője.

Olvasói sztorik