NB I

„Nem akarunk hátrafelé nézni”

Rajczi Péter már csak jelenlegi klubjára, a KTE-re koncentrál, ez az Újpest nem mozgatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten a Kecskemét 3-1-es vereséget szenvedett a Pápa otthonában. Az alföldiek formája ingadozó az utóbbi időben: októberben döntetlent játszottak a MTK-val, kikaptak a Debrecentől, majd magabiztosan verték a Paks csapatát. Vasárnap az Újpestet fogadják. A két együttest csupán két pont és egy hely választja el egymástól a tabellán. A KTE csatára, Rajczi Péter szeretné, ha csapata végre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtana, és ellépne az üldözőktől. Az első komolyabb lépés az Újpest legyőzése lenne.

Az újpesti kötődésű rutinos támadó Pápán csereként lépett pályára, a Debrecen és a Paks elleni találkozókat viszont kihagyta, a Rangadó.hu érdeklődésére azt is elmesélte, hogy miért.

– Volt egy betegségem, amiről nem tudták pontosan megmondani, hogy ételmérgezés, vagy másféle vírusfertőzés. Most már szerencsére rendben vagyok. Hétfőn úgy tudtam elkezdeni az edzéseket, hogy kijelenthetjük, már semmi bajom – szögezte le Rajczi.

A Kecskemét vezetőedzőjét, Bekő Balázst a pápai mérkőzésen elküldték a kispadról, és egy meccsre szóló eltiltást kapott. Ez megnehezítheti a csapat dolgát a lila-fehér rangadón.

– Szerintem ez egy áthidalható probléma. Bekő Balázsnak is van egy segítője, aki ugyanúgy el tud látni minket taktikai utasításokkal. Nem néz ki jól, de a lelátóról akár fel is hívhatja a kispadot. Ez nem okozhat problémát, ha jól felkészülünk hétközben az ellenfelünkből. Nem emlékszem pontosan, voltam-e már ilyen szituációban, de régóta a pályán vagyok, úgyhogy biztosan.

A csatár nyolc évet töltött Újpesten, így evidens lenne, ha ez a mérkőzés komoly jelentőséggel bírna Rajczi Péter életében, de mint kiderült, nem lesz.

– Már nem motivál különösképpen, hogy az Újpest az ellenfél. Tavaly is pályára léptem már ellenük. Kevesen is vannak a keretben azok közül, akikkel annak idején együtt játszottam. Ha sokan lennének a régi csapatból, akkor biztosan jobban mozgatna, de így nincs nagy jelentősége. Ez az Újpest már nem az a csapat, amelyikben én futballoztam.

Egy góllövő sokszor kitűz magának egyéni célokat egy idényre. A KTE csatárát azonban nem érdekli a gólszerző személye.

– Nem volt számszerű célkitűzésem erre a szezonra. Csapatban gondolkodom, és csak az számít, hogy jó eredményeket érjünk el. Az lenne az igazi, ha nem kéne már hátrafelé nézegetnünk a tabellán, ezért ezt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk. Idáig elég hullámzó a teljesítményünk. Mostanában vagy nagyon jól sül el minden, vagy nagyon rosszul. Középút nem nagyon van nálunk. Reméljük most minden rendben lesz – magyarázta Rajczi Péter.

Olvasói sztorik