NB I

„Apró momentumokon múlik a siker”

A Magyar Kupa-továbbjutás lendületet adhat a KTE-nek, amely előző edzőjének csapata ellen készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét kedden előrehozott Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára Székesfehérváron, és hosszabbítás után, tizenegyesekkel búcsúztatta a Puskás Akadémiát. A rendes játékidő nem hozott gólt, és az eredményt a hosszabbítás sem változtatta meg, így jöhetett a büntetőpárbaj, amelyben a kecskemétiek bizonyultak pontosabbnak.

A KTE szombaton a Paks csapatát fogadja az élvonal 12. fordulójában. A mérkőzés pikantériája, hogy először tér vissza ellenfélként az alföldi városba a tolnaiak edzője, Horváth Ferenc, aki tavasszal még a kecskeméti sikereként dolgozott. A házigazdák húszéves középpályása, Patvaros Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, előző trénerük és mostani edzőjük hasonló elveket képvisel, és az edzésmódszereik sem különböznek sokban.

– Hogyan élte meg a Puskás FC elleni kupacsatát?

– Fárasztó mérkőzés volt, amely mindkét csapatból sokat kivett. A Puskás Akadémia nagyon jó csapat, erre fel is voltunk készülve, nem leptek meg minket. Az volt a legfontosabb, hogy megnyerjük a párharcot. Most megpróbáljuk kipihenni magunkat, és gőzerővel készülünk a Paks ellen – mondta Patvaros Zsolt.

– A tizenegyes-párbajban nem vett részt. Miért nem vállalta?
– Nem tudom, hányadikat rúgtam volna. Az edzői stáb jelölte ki az öt rúgót, nem is kérdezték, vállalom-e. A hatodikat Gréczi Gábor lőtte volna, a biztos. A hetediket vállaltam volna, de szerencsére nem került rá sor.

– Ebből a győzelemből önbizalmat meríthetnek a bajnoki meccsekre?
– Minden siker fontos. Ki kell használni ezeket a pozitívumokat is, hogy előre tudjunk lépni. Örömteli, hogy tovább tudtunk jutni, de teljesen más mérkőzés lesz a Paks elleni, bár hétvégén is a győzelem lesz a cél.

– Ha már Paks, akkor egy név megkerülhetetlen: Horváth Ferenc!
– Csak jókat tudok róla mondani. Az itt töltött idő alatt nagyon jó munkát végzett, ez az eredményeken is meglátszott. Emberileg is jól kijött a csapattal, én is kedveltem. Ő most máshová került, és ellenfélként tér vissza. Így hozta az élet. Ettől függetlenül most is remek edzőnk van.

– Az új edzőjük, Bekő Balázs miben más, mint Horváth Ferenc volt?
– Hasonló elveket képviselnek. Az edzésmódszereik sem különböznek sokban. Másképp viszonyulnak a játékosokhoz, máshogy tesznek meccs előtt vagy után, de hasonló a két edző habitusa.

– Megverték a bajnok Győrt, pontot hoztak el az MTK otthonából, majd simán kikaptak a Debrecentől, emberelőnyben. Melyik a KTE igazi arca?
– Tény, hogy elég hullámzó a teljesítményünk. Említhetném a Pécs elleni mérkőzést is, ahol kettő-nullra vezettünk, mégis kikaptunk öt-kettőre. Apró momentumokon múlnak ezek a mérkőzések. Tavaly ezekből jól jöttünk ki, míg idén nem annyira. De azért dolgozunk, hogy ez megváltozzon.

Olvasói sztorik