Hírek

Fradi-siker a rangadón

Vereségük ellenére négypontos előnnyel várják a tavaszt az Újpest egykori kiváló játékosai.

Kapcsolódó cikkek

Budapesti öregfiúk-bajnokság, I. osztály, 13. forduló
Újpest FC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 250 néző. Játékvezető: Róka
Újpest: Szűcs L. – Kiskapusi, Sebők V., Tamási, Szlezák – Fehér Cs., Szanyó, Víg P. – Herczeg, Kovács Z., Zombori
FTC: Végh Z. – Szűcs M., Keller, Serényi, Szekeres – Nyilas E., Lipcsei, Holló, Kuntics – Horváth P., Wukovics
Gólszerzők: Herczeg, illetve Nyilas E., Wukovics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét oldalon igazi klubikonokat láthattak hétfő este a Szusza Ferenc Stadionba kilátogató szurkolók, hiszen az Újpest és a Ferencváros öregfiúk-csapatai csaptak össze a bajnokság rangadóján.

A meccs elejét jobban kezdték a hazaiak de Végh Zoltán kapus mindig a helyén volt, az első ellentámadás után pedig jogos büntetőhöz jutott a Ferencváros, amelyet Nyilas Elek értékesített. A gól felpörgette a vendégeket, és egy beadás után Wukovics László fejese talált utat Szűcs László hálójába.

A második félidőben taktikusan játszott és veszélyesen kontrázott a Ferencváros, de a lefújás előtti pillanatokban Pető Tamás beadását Herczeg Miklós szép mozdulattal a kapuba fejelte. Egyenlítésre azonban már nem volt idő, így a Ferencváros 2-1-re megnyerte a mérkőzést, az őszi idény végén azonban Ambrus Imre együttes még mindig négypontos előnnyel vezet az FTC előtt.

– Szeretnék elnézést kérni azoktól a szurkolóktól, akik kilátogattak, mert csalódást okoztunk hétfő este. Ahogy szokták mondani az ilyen helyzetekben, csatát veszítettünk tegnap, de a „háborúnak” nincs vége – nyilatkozta klubja honlapján az Újpest edzője, Ambrus Imre. – Külön szeretném megköszönni a tulajdonosnak és az újpesti vezetőségnek, hogy minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy olyan körítése legyen a mérkőzésnek, amilyet a párosítás megérdemel. Kicsit megilletődötten kezdtünk, mintha nem mi lettünk volna otthon, a Ferencváros pedig okosan és sportszerűen játszott. Már az első félidő elején megszerezték a vezetést, minket ez megfogott, és nem tudtuk felvenni a ritmust. Remélem, a pihenőben tavaszig összeszedjük magunkat, és tavasszal onnan folytatjuk, ahol az FTC elleni meccs előtt abbahagytuk. Ígérem, hogy tavasszal a csapat mindent megtesz azért, hogy elérje a szezon előtt megfogalmazott célokat.

Olvasói sztorik