NB I

Megmaradt a paksi nyeretlenség

A tolnaiak 1-1-es döntetlent játszottak a Pécs otthonában az élvonal idei utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Pécsi MFC-Matias – MVM Paks 1-1 (0-1)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: Kassai
PMFC: Dibusz – Nagy J., Balogh B., Fodor F., Uzoma – Szatmári (Horváth A., 72.), Koller (Fröhlich, 77.), Kővári, Mohl, Márkvárt – Grumics (Pölöskey P., 86.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Paks: Molnár P. – Bori, Éger, Fiola, Szabó J. – Könyves (Délczeg, 77.), Nyári T. (Kiss T., 69.), Bartha, Kecskés, Nagy O. (Báló, 62.) – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Mohl (tizenegyesből 61.), illetve Simon A. (8.)
Kiállítva: Balogh B. (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus közepén, a negyedik forduló után a Paks a negyedik, a Pécs a 14. helyen állt, míg a mostani meccs előtt a tolnaiak szerénykedtek a 14. pozícióban, a baranyaiak viszont a hatodik pozícióban tanyáztak.

A nyolcadik percben Könyves Norbert lövését vetődve védte Dibusz Dénes. Két perccel később Uzoma labdavesztése után Könyves középre passzolt, Simon Attila pedig sarokkal a hálóba továbbított (0-1). A 13. percben Grumics beadása minden pécsi játékos előtt elsuhant az ötösön. A harmincadik percben Bartha László lövése suhant el a keresztléc fölött. A másik oldalon Grumics beadását Kővári másfél méterről nem tudta a hálóba juttatni, mert Molnár Péter és Bori Gábor együttes erővel szögletre mentett.

A 36. percben Bori szabadrúgását Simon megcsúsztatta, Nyári Tibor pedig a kapuba lőtt, de les miatt nem adta meg a gólt Kassai játékvezető. Néhány perccel később Grumics lőtt laposan egy hazai szabadrúgás után, de Molnár Péter hárított. A 43. percben is egy szabadrúgást követően került helyzetbe a Pécs, de a paksiak kapusa Szatmári Lóránd lövését is védte. A szünet előtt Mohl Dávid szabadrúgását Molnár kiütötte.

A folytatásban Koller Krisztián 11 méterről a kapu fölé bombázott. Az ötvenedik percben Márkvárt Dávid lövését védte Molnár Péter, majd Grumics a földre került a tizenhatoson belül, de a bíró nem adott büntetőt. Az 58. percben Balogh Béla meglegyintette Fiola Attila arcát. Nem volt komoly ütés, de a paksiak játékosa alaposan rájátszott, ezt Kassai megette, és kiállította a PMFC védőjét. Két perccel később Grumics elesett a tizenhatoson belül Nyári Tibor mellett, ezért a bíró büntetőt adott. Mohl Dávid lövésébe Molnár Péter beleért, de a labda ennek ellenére a hálóban kötött ki (1-1).

A tizenegyesnél Kassai elfelejtett lapot adni Nyárinak, pedig kiegyenlítődhetett volna a létszám, hiszen már volt neki egy sárgája… A 67. percben Szabó János beadása után Bartha László lövését nagy bravúrral védte Dibusz, aki az ismétlést is hárította. A 71. percben Könyves bombáját ütötte ki a hazaiak kapusa. A túloldalon Márkvárt lövése a kapufán csattant. A 74. percben Simon Attila kísérlete suhant el a kapufa mellett. Négy perccel később Szabó János távolról a keresztlécet találta telibe. A 83. percben Dibusz előbb kivetődve mentett Simon Attila elől, majd Báló Tamás lövését hárította nagy bravúrral.

Igazságos a döntetlen, bár a paksiaknak létszámegyenlőségnél, majd emberelőnyben is több lehetőségük volt a győzelem megszerzésére. A tolnaiak szeptember közepén győztek utoljára, ez volt zsinórban a tizedik nyeretlen bajnoki mérkőzésük,. A pécsieknek ez volt a hatodik veretlen bajnoki meccsük megszakítás nélkül.

– Bátran kezdett a Paks, ami eredményre is vezetett, hiszen gyorsan vezetést tudott szerezni egy pécsi egyéni hibából kifolyólag – mondta a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a Pécs egykori válogatott játékosa. – Ezután eléggé defenzív lett a vendégcsapat, a hazaiak átvették az irányítást, de nem sikerült egyenlíteniük. A kiállítás a nézők szempontjából jót tett a meccsnek. Az egyenlítés után a Paks sokkal aktívabb lett, és a Pécs sem állt be védekezni, nyerni akart. Láthattunk helyzeteket és kapufákat, tehát élvezetes mérkőzés volt, és a látottak alapján a döntetlen igazságos eredmény.

Olvasói sztorik