NB I

Szakály lett a pontkirály

A Debrecen játékosa hét gólja mellett tíz gólpasszt adott az élvonal első tizenhét fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért az élvonal őszi időszaka. Néhány csapatnál már elkezdődött a téli pihenő, míg a többiek még egy-két napig megtartják a levezető foglalkozásokat, és utána vonulnak szünetre. Az uborkaszezon beköszöntével a Rangadó.hu összeállítás-sorozatot indít, amelyben az ősz kiemelkedő teljesítményeit vesszük sorra.

Meccsenként egy pont

A HLSZ a 15. fordulót követően tette közzé őszi összefoglalóját. A statisztikák szerint a félidőben a debreceni Szakály Péter állt a kanadai táblázat élén. Tizenöt fordulót követően hét gól és kilenc gólpassz szerepelt a neve mellett, amit a 17. fordulóban további egy átadással toldott meg.

Szakály az első két körben még csak csereként jutott szóhoz, azonban a második bajnoki hétvégén máris jelezte, formába lendült ebben a szezonban: a Mezőkövesd elleni találkozón a 14. percben váltotta a sérülést szenvedő Sidibét, majd a 80. percben ő szerezte a győztes találatot az 1-0-ra megnyert mérkőzésen. Ezután zsinórban további három fordulóban is eredményes tudott lenni; egy-egy gólt lőtt a Diósgyőr, a Haladás és a Ferencváros ellen.

Három bajnokin is csak ő talált be

Sok pontot köszönhet neki csapata, hiszen a tíz gólpassz mellett bizony nem egyszer az ő találata döntött el egy-egy mérkőzést: a már említett Haladás elleni bajnoki az ő góljával végződött 1-1-re, igaz, sokáig még vezetett is a csapat azzal a góllal, valamint a Mezőkövesd és az MTK ellen 1-0-ra megnyert mérkőzéseken is ő volt egyedül eredményes.

A mindent eldöntő találatok mellett többször jutott neki a kegyelemdöfés feladata is: a Diósgyőr ellen 4-0-ra megnyert találkozón csapata harmadik találatát jegyezte, míg a Ferencváros elleni 4-1 alkalmával a 93. percben állította be a végeredményt. A Honvéd elleni találata inkább a sorsdöntő momentumok közé sorolható, hiszen az ő laza emelésével növelte kettőre előnyét a Loki – azon a találkozón végül 3-1-re nyertek a hajdúságiak.

Elmondható, hogy amikor gólt lőtt, egy kivétellel a Debrecen mindig nyert: egyedül a Haladás elleni iksz alkalmával nem lehetett felhőtlen a csapatkapitány öröme.

Olvasói sztorik