NB I

Nem fordult a kocka

A nyolc meccs óta nyeretlen Diósgyőr 1-1-et játszott Kecskeméten a remek kapusteljesítmények mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kecskemét,2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Patvaros, Eninful – Szalai D. (Simon A., a szünetben), Szécsi M., Gréczi (Nagy P., a szünetben) – Balázs Zs. (D. Pavicsevics, 78.). Megbízott edző: Visinka Ede
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Barczi (Batioja, 29.), Elek Á., Kosztics, Nikházi (Bacsa, 58.) – Futács, Grumics (Gosztonyi, 74.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Varga R. (63.), illetve Futács (tizenegyesből 16.)
Kiállítva: Kádár (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendég diósgyőriek kispadján a KTE történetének legsikeresebb edzője, a Magyar Kupa-győztes csapat irányítója, Tomiszlav Szivics ült, a hazaiak szakvezetője, Bekő Balázs viszont csak a lelátón foglalhatott helyet, eltiltás miatt.

A második percben Barczi Dávid gyönyörű szólója után visszakapta a labdát Futács Márkótól, de a tizenhatoson belül Eninful ellökte, ám a játékvezető nem ítélt semmit. A 11. percben egy diósgyőri szöglet után Futács fejelt a kapu mellé. Négy perccel később egy vendég szabadrúgás után Gohér fejelt fölé, de közben Póti Krisztián szabálytalankodott néhány lépéssel odébb, ezért a bíró büntetőt adott a DVTK-nak, amit Futács magabiztosan értékesített (0-1).

A 32. percben Szalai Dániel beadását Elek Ákos blokkolta, a labda a háló tetjén landolt. A szöglet után Karan fejelt néhány centivel a kapufa mellé. A 36. percben Németh Ádám játékvezető hatalmasat esett a kezdőkörben – pedig senki nem bántotta –, de a nézők üdvrivalgása közepette azonnal felpattant és futott tovább. Három perc múlva egy kecskeméti kontra végén Szécsi Márk ígéretes helyzetben ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt. A 41. percben Kosztics lövését fogta Polekszics. Egy perc múlva Gohér távoli szabadrúgása suhant el a kapu fölött. Kisvártatva a kiugró Futács lábáról a kivetődő hazai kapus levarázsolta a labdát. A szünet előtt Nikházi lövése a keresztlécen csattant, majd Polekszics védett vetődve egy veszélyes fejest.

A szünet után Batioja remek passza után Grumics közelről lőhetett, de Polekszics vetődve hárított. A 49. percben Kosztics eltekerte a labdát a KTE kapusa mellett, de a kapufa ezúttal is a hazaiakat segítette. A másik oldalon egy távoli szabadrúgás után Karan fejelt, de Rajics reflexmozdulattal védett. A 63. percben egy újabb távoli, kecskeméti szabadrúgást a századik NB I-es meccsét játszó Varga Róbert fejelte a hálóba (1-1). Tíz percben múlva Szécsi lövését fogta Rajics.

A hetvenedik percben Póti Krisztián kezére pattant a labda a tizenhatoson kívül, de a bíró nem ítélt semmit. A vendégek a győzelemért rohamoztak, de a 82. percben sem jött össze számukra a gól, pedig egy lepattanó labdát Batioja közelről küldhetett kapura, ám Polekszics ismét remekül hárított. A 86. percben nem volt játékban a labda, amikor Kádár Tamás meglökte Pavicsevicset, amiért a bíró kiállította. Ezután az alföldieknek volt lehetőségük a három pont megszerzésére, de újabb gól nem született, úgyhogy maradt az igazságos döntetlen.

A DVTK legutóbb október közepén nyert bajnoki meccset, tehát immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen.

– Az ilyen mérkőzéseknek van igazán értékük, ezeket szeretik a nézők. Soha ne legyen rosszabb mérkőzés az NB I-ben – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Ferencváros és a Kecskemét egykori kiváló játékosa. – Mindkét csapat próbált támadni, nagyon jó volt az iram. Mindkét kapus nagyon jó teljesítményt nyújtott. A tizenegyes szerintem megadható volt, de nagyon sokszor látjuk, hogy ilyesmiért nem ítélnek büntetőt. Nagyon éles szemmel fújta be a bíró… Ne felejtsük el, hogy a KTE mostani kezdőcsapatában is három olyan játékos szerepelt, aki kevés élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik. Üdvözítő, hogy az edző hozzájuk mer nyúlni a „sztárok” helyett, és a fiatalok ezúttal sem vallottak szégyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik