NB I

Borsodból a DVTK ment tovább

A Diósgyőr visszavágott a Mezőkövesdnek a Ligakupában, és idegenben lőtt góllal továbbjutott.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Rados – Vági (Eperjesi, a szünetben), Debreceni, W. Alves, Huszics – Egerszegi (Abdouraman, 60.), Nikházi, Barczi – Marjanovics, Batioja, Gosztonyi (Grumics, a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics
Mezőkövesd: Szántai – Búrány, Hegedűs D., Gévay, Hegedűs Cs. – Dobos (Rajczi, 71.), Farkas I B. (Velicky, a szünetben), Kiss M. (Bognár I., a szünetben) – Balajti, Harsányi, Menougong. Edző: Véber György
Gólszerzők: Gosztonyi (tizenegyesből 11.), Batioja (53.)
Továbbjutott: Diósgyőr (3-3, idegenben lőtt góllal)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Borsod megyei párharc első felvonását némi meglepetésre a Mezőkövesd nyerte 3-1-re, de aztán hazai pályán 1-0-ra kikapott a Kecskeméttől, bajnoki meccsen. A DVTK négy válogatott játékosa ezúttal hiányzott, és Rajics kapus volt még kereten kívül. A vendégeknél Takács Péter és Horváth Tamás sem játszott.

A nyolcadik percben Barczi passza középen épphogy elcsúszott Batioja előtt. Egy perccel később Gévay kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezért büntetőt kapott a házigazda, amit Gosztonyi magabiztosan értékesített (1-0). A 15. percben Balajti passzolt a tizenhatoson belül Menougongnak, aki az ötös sarkáról keresztbe előtte a labdát a kapu előtt. A 22. percben Egerszegi próbálkozott 23 méterről középről, de lövése fölé szállt. Egy perccel később Vági éles szögből lőtt, de Szántai bravúrral szögletre mentett.

A 25. percben egy diósgyőri sarokrúgás után William Alves fejelte nem sokkal fölé. A 35. percben Huszics beadása után Barczi fejese kerülte el Szántai kapuját. A szünet előtt Debreceni az ötös sarkáról célozhatta meg a kaput, de egy védő szögletre mentett.

Az 53. percben Barczi passzolt a tizenhatoson belül álló Grumicsnak, aki Batiojához továbbított, ő pedig kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-0). A 76. percben Harsányi 15 méteres lövését Rados hárította. Három perc elteltével Bognár István szabadrúgása megpattant az ötösnél, a labdát Rados reflexmozdulattal ütötte oldalra. A 86. percben Grumics átadását Batioja fölé lőtte. A 88. percben Velicky távoli bombája szállt el a kapu felett.

Kétgólos sikerével, idegenben elért találatának köszönhetően a Diósgyőr jutott a nyolc közé – tudósított a DVTK Twitter-oldala.

Edzői értékelések

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Két mérkőzés alapján elmondhatom, nehéz ellenfél volt a Mezőkövesd. Egy megyei rangadó mindig külön kategória, az első találkozón a Mezőkövesd nagyon motivált volt és megérdemelte a győzelmet. A három-egyes eredménnyel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de ma sikerült megfelelni a vezetők és a közönség elvárásainak. A helyzetünket nehezítette, hogy négy játékosunk elment a válogatottakhoz és nem volt negyvennyolc óra sem a vasárnapi mérkőzés után a pihenésre. Egy jó, érdekes mérkőzést játszottunk, amihez persze kellett egy jó ellenfél is, biztos vagyok benne, senkinek nem lesz könnyű dolga a kövesdiek ellen. Boldog vagyok, hogy sikerült ma győzni és gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz.

Véber György, Mezőkövesd: – Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz, a mai mérkőzés alapján azt is hozzáteszem, hogy, megérdemelten. Úgy érzem, a Ligakupában méltó ellenfelei voltunk a jobb játékerőt képviselő DVTK-nak és két nagyon hasznos mérkőzést tudtunk játszani. Az elsőn egy nagyon szép győzelmet arattunk, ma pedig olyan labdarúgóknak tudtam játéklehetőséget adni, akiknek korábban tétmeccsen még nem kaptak szerepet ebben a szezonban. Úgy szerettem volna ma eredményt elérni, hogy egy kicsit kísérletezgetünk is. Ennek szellemében két szerkezetet is kipróbáltunk a pénteki pápai bajnokira. Az első félidő a hazai csapaté volt és elég gyengére sikerült a részünkről, a végén, amikor már három támadó és két támadó középpályással játszottunk, elég jó mérkőzés kerekedett. Számunkra a Ligakupa véget ért, innentől teljes erőnkkel a bajnokságra tudunk készülni.

(forrás: dvtk.eu)

Olvasói sztorik