NB I

A Diósgyőr lépett az elődöntő felé

A DVTK 2-2-es döntetlent játszott Pápán a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)
Pápa, 200 néző. Játékvezető: Becséri
Pápa: Horváth G. – Nagy S. (Stuhar, 75.), Jagodics B., Csizmadia, Németh M. – Tóth G., Nagy T. (Eszlátyi, 66.), Arszics, Horváth R. (Orosz M., a szünetben), Présinger – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
DVTK: Rados – Vadász, Debreceni, Kádár, Huszics – Abdouraman (Nikházi, 56.) – Marjanovics, Elek Á., Gosztonyi (Batioja, 81.) – Futács, Bacsa (Grumics, 56.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Csizmadia (40.), Arszics (69.), illetve Abdouraman (2.), Marjanovics (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr pápai meccsével kezdetét vette a Magyar Kupa negyeddöntője.

Kicsiben megismétlődött az 1974-es világbajnoki döntő első perce, ugyanis a Pápa még nem birtokolta labdát, de az máris a kapujában táncolt. Egy jobboldali szöglet után Abdouraman ugrott a legmagasabbra és Horváth Gábor kapujába fejelt. Szűcs Lajos kisebb sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

A gól sokkolta a pápaiakat, az első tíz percben csak nyomozták a labdát. Ha a miskolciakban dolgozna az igazi gyilkos ösztön, akkor a mérkőzés legelején akár a továbbjutást is eldönthették volna. De nem így történt. A Lombard szépen lassan magához tért, és az első félidő hajrájában egyenlíteni is tudott: Csizmadia tette le a labdát egy 22 méteres szabadrúgáshoz, a sorfal felugrott, a lapos lövés így könnyedén talált utat Rados kapujába (1-1).

A másik félidőben mezőnyfölényt alakított ki a Diósgyőr, ám lehetőségeit nem tudta gólra váltani. Egy nagy védelmi hibát követően ismét szabadrúgáshoz jutott a Pápa, ezúttal Arszics tette le a labdát, és tanári mozdulattal tekert a sorfal fölött a hálóba. Ekkor kapott észbe a Diósgyőr, és igyekezett mindent elkövetni az egyenlítésért, ami Marjanovics jóvoltából sikerült is: a tizenhatoson átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd 12 méterről visszalőtte a bal alsó sarokba (2-2).

A Pápa minden dicséretet megérdemel, Tóth Bálint ugyanis messze nem a legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét, játékosai azonban lelkesedéssel pótolták a futballtudásbeli különbséget.

– Meglepő összeállításban játszott a Pápa, gondolom a pénteki bajnoki mérkőzés miatt, amikor éppen a Diósgyőr otthonában vendégszerepel – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Az első húsz percben úgy nézett ki, hogy sima vendéggyőzelem születik, hiszen korán gólt szereztek, és szép futballt mutattak be, de később fokozatosan jött fel a Pápa, átvette a dominanciát és fordított. Sajnálatos módon a nagyon jól játszó Orosz Márk megsérült, és le kellett cserélni. Később mindkét oldalon voltak helyzetek, egyenlített a Diósgyőr, és később is adódtak lehetőségei, de nem tudott élni vele. Megérdemelt döntetlen született ezen a meglepően jó meccsen, amelyhez kellemes időjárás, jó játékvezetés és sportszerű küzdelem társult. Fájó, hogy nagyon kevés néző volt kíváncsi a találkozóra, mert biztosan nagy közönségsikert aratott volna, hiszen szép támadásokat, párarcokat, és sok lövést láthattunk.

Március 12. szerda

17.30: MTK – Győri ETO

17.30: Nyíregyháza Spartacus – Debreceni VSC-TEVA

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Újpest FC

A visszavágókat két hét múlva rendezik.

Olvasói sztorik