NB I

„Sosem jó számolgatni előrefelé”

Elek Ákos szerint a DVTK azzal erősödött, hogy az őszi keretet sikerült együtt tartani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két és fél hónapos szünet után, pénteken folytatódik az NB I küzdelemsorozata. A 18. fordulót akár a rangadók hétvégéjének is nevezhetjük, hiszen szombaton kerül sor a Honvéd–Újpest találkozóra, míg vasárnap a Ferencváros–Győr és a Diósgyőr–Debrecen mérkőzések lesznek terítéken.

A bajnoki cím szempontjából talán a diósgyőri találkozó lesz a legérdekesebb, mert hazai győzelem esetén a miskolci csapat is bejelentkezhet az aranyéremért. A Rangadó.hu érdeklődésére a DVTK válogatott középpályása, Elek Ákos elmondta, hogy nem foglalkoznak a bajnoki tabellával, csak a Loki legyőzésére koncentrálnak.

– Milyen volt a DVTK téli felkészülése?
– Szerintem nagyon jó volt, de nyilván majd a bajnoki meccsek adják meg a választ erre a kérdésre – kezdte Elek Ákos. – Fontos, hogy a sérülések elkerülték a csapatot, szinte nem is volt olyan játékos, aki több napot vagy hetet kihagyott volna. Törökországban is kiváló munkát végeztünk, mert szerencsénk volt az időjárással, és az edzőmeccsek is jól sikerültek.

– Szerdán a Mezőkövesd otthonában három-egyre kikaptak, de nem játszott. Már a DVSC elleni találkozóra pihentették?
– Kádár Tamással hétfőn Telkiben voltunk a válogatott összetartásán. A vezetők úgy döntöttek, mivel sokat edzettünk és utaztunk, így jobb, ha kihagyjuk a találkozót.

– Vasárnap egyből rangadóval kezdenek. A bajnokaspiráns látogat Diósgyőrbe…
– Belecsapunk a közepébe, az biztos! A Loki nagyon komoly ellenfél, évek óta az NB I meghatározó csapata, kiváló játékosállománnyal. Roppant kiélezett találkozót várok, nagyon sok nézővel. Mindenképpen szeretnénk nyerni.

– Tisza Tibor pont a Lokihoz került, vele Kondás Elemér csapata nagyot erősödött. A DVTK is erősödött a télen?
– Az volt a legfontosabb, hogy a keret együtt maradjon, és ez meg is történt. Ősszel kialakult egy nagyon jó közösség, mellette igazoltunk hármat. A Pécsről érkező Miroszlav Grumicsot nem kell bemutatni senkinek. Egerszegi Tamás és Lazar Marjanovics pedig a jövő emberei lehetnek. Szerintem abszolút erősödtünk.

– Ha vasárnap legyőzik a Debrecent, akkor hat pontra lesznek az első helytől. Számolgatnak az öltözőben?
– Sosem jó számolgatni, főleg előrefelé. Ha megverjük a Lokit, akkor egy kicsit örülhetünk, de már beleestünk abba a hibába, hogy jól ment a csapatnak, és elkezdtük tervezni, hogy mi lesz, ha megnyerjük ezt és ezt a meccset. Persze, ezek után nem nyertünk. Ezzel nem kell foglalkozni. Igaz, hogy közhely, de tényleg mindig a következő meccs a legfontosabb. A csapat készen áll, várjuk a Debrecent.

– Az összetartásoknak köszönhetően lassacskán a magyar válogatott is készen lesz…
– Általában ilyenkor naponta kétszer edzünk. Ezek hosszabb, kétórás foglalkozások, amelyeken a taktikán van a hangsúly. A hangulatra nem lehet panasz, és jó, hogy azok, akik eddig nem ismerték egymást, most összecsiszolódhatnak. A szövetségi kapitány jó közösséget szeretne kialakítani.

– Milyenek a benyomásai Pintér Attiláról?
– Még nem dolgoztunk együtt, de nyilván egy válogatottal való munka teljesen más, mint klubedzőnek lenni. Még csak rövid ideje tart ez az edző-játékos kapcsolat köztünk, de már most mondott olyan dolgokat, amit el lehet sajátítani.

– A magyar válogatott szerdán Finnországot fogadja barátságos mérkőzésen. Várja már a meccset?
– Készülök már a találkozóra. Nagyon fontos lenne a szövetségi kapitánynak és a játékosoknak is, hogy jól sikerüljön az első meccsünk. Egy válogatott életében nincs nagy különbség a tét- és az edzőmeccsek között. Mindet szeretnénk megnyerni, ezért a szerdai sem kivétel, pláne így, hogy a hírek szerint telt ház várható.

– A finnek ráadásul a csoportellenfeleink az Európa-bajnoki selejtezőben. Mit szól a sorsoláshoz?
– Volt szerintem ennél sokkal nehezebb csoport is, de akadt sokkal könnyebb is. Kerülhettünk volna olyan csoportba, ahol a harmadik hely bravúr, de olyanba is, ahol a második hely elvárás lenne. Csak rajtunk múlik az eredmény, hiszen nem kerültünk össze világbajnok csapatokkal. Kemény csoport, de akár egyenes ágon is meglehet a kijutás.

Olvasói sztorik