NB I

Be kell húzniuk a meccset

Elek Ákos vasárnap Videoton-veréssel indítaná a DVTK őszi hajráját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miskolcon rendezik az élvonal 15. fordulójának slágermérkőzését. Vasárnap a harmdik helyezett Diósgyőr a listavezető Videoton együttesét fogadja. Az előző mérkőzéseken egyik együttes sem hozta a legjobb formáját, de a bajnokság őszi időszakát mindkét helyen szeretnék eredményesen zárni. Érdekesség, hogy ez a két csapat hamarosan a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is összecsap egymással.

Elek Ákos, a DVTK középpályása már nagyon várja a vasárnapi találkozót. A válogatott játékos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, egy cél lebeg a szemük előtt, hogy jövő nyáron elindulhassanak a nemzetközi kupában.

– Nem csak ebben az egy meccsben kell gondolkodnunk, mert egy komoly sorozat előtt állunk, ami nagyon sok mindenről dönthet. Szinte az egész tavaszunkat meghatározhatja. Nagyon fontos számunkra, hogy jól zárjuk az őszt. Biztos, hogy nehéz meccs lesz. Én a Videotont tartom a bajnoki cím elsőszámú esélyesének, de hazai pályán bízom a győzelemben – mondta Elek Ákos.

A védekező középpályás a székesfehérváriak színeiben mutatkozott be az NB I-ben, onnan került be a válogatottba, és 2011-ben bajnokságot nyert a csapattal.

– Nyilván pikáns ez a találkozó számomra, de semmi különös nincs, amivel most készülnék. Nagyon sokat köszönhetek a Videotonnak. Soha nem fogom elfelejteni az ott töltött éveket, de most a Diósgyőr sikereiért harcolok.

A miskolci közönség fanatizmusa nagy segítség lehet egy ilyen kiélezett rangadón, de egyelőre nem lehet tudni, mennyien lesznek a stadionban vasárnap délután.

– A szurkolóink nagyon fontos részei a csapatnak. Jó lenne, ha erre a beléptetőrendszer-problémára sikerülne megoldást találni, mert nagyon érzékelhető a különbség, ha nincsenek bent az ultrák a stadionban. Természetesen bízom benne, hogy sokan lesznek, és parádés hangulatot csinál a közönségünk.

A Diósgyőr továbbjutott a Ligakupából, harmadik helyen áll a bajnokságban, és a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is érdekelt. Elek szerint egyik sorozat sem élvez elsőbbséget náluk.

– Egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy jövő nyáron elindulhassunk a nemzetközi kupában. Hogy ez milyen módon sikerül, az majdnem mindegy. Szeretnénk kijutni Európába, hogy ez kupagyőzelemmel, vagy bajnoki dobogóval teljesül, az majd az idény végére kiderül. De minden meccset meg akarunk nyerni. Csak rajtunk múlik…

A borsodiak korábban hét mérkőzést nyertek zsínórban az NB I-ben. Ilyen sorozat után mindig téma a bajnoki cím.

– Nagyon előre nem gondolkodtunk. Mindig feltérképeztük a következő ellenfelet, és csak a soros meccsekkel foglalkoztunk. Jött egy kisebb hullámvölgy, ami minden csapat életében természetes, most inkább ebből szeretnénk kikerülni. Szerintem az a járható út, ha nem tervezünk túlságosan előre, és nem agyalunk fölöslegesen. Mindig a következő meccset kell behúzni.

A Diósgyőrben több futballista, köztük Elek Ákos is tagja a válogatott keretnek. Nem meglepő tehát, hogy az új szövetségi kapitány személye is foglalkoztatja a DVTK futballistáit.

– Szóba szokott kerülni, de nem csak köztünk. Most az egész országban az a téma, hogy ki lesz az új szövetségi kapitány. Nyilván nekünk, érintetteknek fontosabb, mert akárki is érkezik, biztos, hogy lesznek változások a keretben, és ez minden futballistát érinthet, akár pozitívan, de negatívan is. Ettől eltekintve nem a mi dolgunk állást foglalni ebben a témában. Megvannak erre a megfelelő emberek, és biztos vagyok benne, hogy jó döntést fognak hozni – mondta Elek Ákos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik