NB I

„Már nincs mentális problémám”

Kulcsár Kornél már többször is beszélgetett Tóth Bálinttal, aki szeretné kihozni a legtöbbet a játékosából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kulcsár Kornél ősszel az NB II-ben szereplő Zalaegerszeg színeiben futballozott, ám a háttér bizonytalansága miatt távozni kényszerült a klubtól. A nagyatádi születésű játékos télen a Lombard Pápa csapatához került, amely a felkészülési időszakot veretlenül teljesítette.

A Rangadó.hu megkeresésére Kulcsár Kornél mesélt a Kecskemét elleni Ligakupa-nyolcaddöntő visszavágóján szerzett két találatáról, és azt is elmondta, hogy már nincsenek mentális problémái.

– Zalaegerszegről a bizonytalan anyagi háttér miatt kellett távoznia?
– A szerződésem úgy szólt, hogy amennyiben mindkét fél úgy gondolja, akkor félévkor visszarendelhet a Haladás. Ebben nagy szerepet játszott a Zalaegerszeg anyagi háttere, mert a mai napig nem fizették ki, amivel tartoznak nekem – kezdte Kulcsár Kornél.

– Télen Pápára került, ahol a felkészülési időszakban veretlenek maradtak. Minek köszönhető a jó szereplés?
– Úgy érzem, nagyon jó felkészülést csináltunk végig, bár mindenkinek van némi hiányérzete abban, hogy szinte semennyit nem edzettünk füves pályán. A jó eredmények a felkészülési mérkőzéseken nem számítanak. Sok csapatnál előfordult már, hogy minden edzőmeccsét megnyerte, aztán a tétmérkőzéseken sorra jöttek a vereségek. Én játszottam olyan csapatban is, ahol minden edzőmeccsen kikaptunk, majd utána a tétmeccseken remekeltünk.

– A Kaposvár ellen miért cserélték le a szünetben?
– Sajnos az első játékrészben a Kaposvár sokkal jobban futballozott, mint mi. A labda szinte nem is volt nálunk. A mester mindenképpen változtatni akart. Mondta is, hogy bárkit lecserélhetett volna, de most mellettem döntött.

– Tóth Bálint nagyon szókimondó, karakteres edzőnek tűnik. Milyen vele a közös munka?
– Csak pozitívumokat tudok mondani róla. Szerencsére nincs semmi gond közte és köztem. Többször is beszélgettünk már, és elmondta, hogy szeretné kihozni belőlem a legtöbbet.

– Sokan az ország egyik legnagyobb tehetségének tartották, de többen kritizálták már a hozzáállását. Vannak még ilyen problémái?
– Úgy érzem, hogy négy éve, amikor még fiatalabb voltam, voltak ilyen gondjaim, nem tagadom. Ez mentális probléma volt, de úgy érzem, már nincsenek ilyen gondjaim.

– A Kecskemét csapatát kettős győzelemmel ütötték ki a Ligakupából, kilenc-egyes összesítéssel. Ennyire összeállt a Pápa?
– Az első meccsen nagyszerűen játszottunk és sikerült fölényesen nyernünk, úgyhogy a továbbjutás akkor el is dőlt. A második meccsen inkább azok kaptak bizonyítási lehetőséget, akik kevesebbet játszottak, és fiatalabbak is. Viszont a találkozó ugyanolyan jól sikerült, mint a kecskeméti odavágó.

– A visszavágón a négy pápai gólból kettőt lőtt, kettőt pedig előkészített. Hogy emlékszik vissza ezekre?
– Szerencsére nagyon jól sikerült a mérkőzés. Az első szabadrúgásból született, amit Csizmadia Csabának íveltem el, és be tudta fejelni. A második gólnál lekészítettem egy lövést Nagy Tamásnak, ami kipattant a kapusról, és azt tudta belőni Griffiths. A harmadik gól tőlem indult: egy kényszerítő után visszakaptam a labdát Arszicstól, és sikerült betalálnom. A negyedik gól, ami a második találatom volt, szintén egy hasonló kényszerítő után született.

– Pénteken a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd látogat Pápára. Milyen találkozóra számít?
– Nagyon nehéz meccs lesz. Úgy gondolom, az összecsapásnak nincs egyértelmű esélyese. Szerintem döntő lesz a helyzetkihasználás, és az, hogy melyik csapat akarja majd jobban a győzelmet. De hazai pályán be kéne húznunk a három pontot.

– Az őszi szezonban a Pápa az NB I egyik meglepetés-csapata volt. Tavasszal mire lehetnek képesek?
– Szerintem a hazai meccseken majdnem mindig esélyesek vagyunk, ráadásul a csapatnak most elég jól megy. A kiesésre gondolni sem szabad. A fő célunk, hogy a középmezőnyben végezzünk.

Olvasói sztorik