NB I

Kulcsár Kornélt kölcsönadták

A szombathelyiek középpályása az NB II-es Zalaegerszeg csapatában tölti a következő szezont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Véget ért a szombathelyi huzavona Kulcsár Kornél ügyében. A tehetséges középpályást nagy reményekkel igazolta át a klub 2012 januárjában Kaposvárról, de az elmúlt másfél év során mindössze 14 élvonalbeli meccsen lépett pályára, legutóbb tavaly novemberben. Artner Tamás vezetőedző többször kritizálta a fiatal játékost, és a sajtó érdeklődésére sem tagadta, hogy nincs megelégedve az edzésmunkájával, a teljesítményével, a hozzáállásával, ezért nem számít rá. Kulcsár mindannyiszor visszautasította a tréner vádjait, különedzésekkel készült, de ez nem változtatott a tényen, hogy mellőzötté vált.

Amikor néha-néha mégis szóhoz jutott, nem nyújtott rossz teljesítményt, az NB II-ben gólokat lőtt, a Sampdoria elleni gálameccsen pedig gólpasszt adott. Ennek ellenére hétfőn az a megállapodás született, hogy egy szezonra kölcsönadják a másodosztályú ZTE-nek, azzal az opcióval, hogy a téli szünetben visszarendelhetik Szombathelyre.

– A Haladás vezetői rendkívül korrekt módon jártak el az ügyben, de a jelenlegi helyzet senkinek nem volt jó. Arra törekedtünk, hogy olyan klubot találjunk Kulcsár Kornélnak, ahol komoly célok vannak. Zalaegerszeg nincs messze, a fiatal játékos szem előtt lesz, csak rajta múlik, bizonyítja-e, hogy helye van az élvonalban – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Illés Zoltán, menedzser.

A játékos a szombathelyi csapatnál kialakult helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott, nem jó úgy edzeni, hogy nem érzi az edző bizalmát.

– Egyrészt nagyon sajnálom, hogy távoznom kell, mert amikor Szombathelyre érkeztem, nem úgy terveztem, hogy másfél év után elmegyek, de előre kell nézni, és számomra most a játéklehetőség a legfontosabb – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Kulcsár Kornél. – Többször is beszéltem már Simon Antallal, aki számít rám. Azért választottam őket, mert céljaik vannak. Végigcsináltam a felkészülést, egy edzést sem hagytam ki, jó erőben érzem magam, de nem jó úgy edzeni, hogy nem érzem az edző bizalmát. Szeretnék segíteni a Zetének, illetve bizonyítani, hogy a Haladás számíthat rám, ha fél év múlva esetleg visszatérnek a kölcsönadásom részleteire. Zalaegerszeg azért is jó opció nekem, mert közel van, nem kell odaköltöznöm, hanem tudok ingázni a két város között.

Olvasói sztorik