NB I

Dzsudzsák szeretne kiteljesedni

A Dinamo Moszkva középpályása számára öröm, büszkeség és megtiszteltetés lenne, ha főszerepet kapna a Pintér-csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott szerdán játssza első mérkőzését az idei naptári évben, az ellenfél Finnország lesz a győri ETO Parkban. A 35 fős bő keret tagjai hétfőn találkoztak Telkiben, és délután sajtótájékoztatót tartottak. Az orosz bajnokság hosszú szünet után ezen a hétvégén folytatódik. Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a negyedik helyen áll, hátránya mindössze öt pont az éllovas Zenit mögött.

– A helyzetemet egyelőre nem tudom felvázolni, mert hat héten keresztül edzőtáboroztunk, ennek múlt héten lett vége. Csütörtökön megyek vissza a válogatott meccs után, és hétvégén mi is elkezdjük, rögtön egy rangadóval, hiszen a CSZKA Moszkva ellen játszunk. Nagyon remélem, hogy sikerült a kezdőbe verekednem magam. Nagyon jó felkészülésen vagyok túl, jó erőben érzem magam, és elkerültek a sérülések – mondta Dzsudzsák Balázs.

A szélső középpályás a válogatott Európa-bajnoki selejtezőcsoportjának sorsolásáról is kifejtette véleményét.

– Örülök, mert végre nem olyan csoportba kerültünk, amelyre azt mondanánk, hogy egy csapat ellen abszolút nincs esélyünk. Velünk hasonló szinten lévő csapatok ellen reális esélyünk van felvenni a harcot a továbbjutást illetően. Szinte mindenki megverhet mindenkit, lehetnek meglepetések hazai pályán és idegenben is, remélem, az egyik meglepetés az lesz, hogy végre kijutunk.

A 27 éves Dzsudzsák Balázs a megújult válogatott egyik rangidős tagja, vezéregyénisége, de nem csak az életkora, hanem a külföldi tapasztalata, az eddigi karrierje miatt is.

– Ez egy jó dolog, voltak olyan időszakok, amikor átestem ezen. Tisztában kell lennem, hogy mi a feladatom egy csapatban. Most is úgy jövök, ahogy eddig, tehát nagyon remélem, hogy meglesz a kellő bizalom, és ki tudok teljesedni. Abszolút jó érzésekkel készülök, és látom mindenkin a törekvést. Könnyű beilleszkedni, mert mindenki egyfelé húz. Külön öröm, büszkeség és megtiszteltetés lenne, ha ennek a sornak az elején kellene lennem – mondta végül Dzsudzsák Balázs.

Olvasói sztorik