NB I

Májusban jönnek a dánok

A hétfőn aláírt megállapodás alapján a vadonatúj debreceni stadionban lép pályára Pintér Attila csapata az északiak ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„A helyi sajtó képviselőit hétfőn délelőtt tíz órára hívta össze Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Kft kommunikációs igazgatója. A meghívó szerint Kósa Lajos tesz bejelentést, mégpedig Vági Mártonnal, az MLSZ főtitkárával együtt. Hétpecsétes titok, hogy mi lehet a sajtótájékoztató témája” – írta a civishir.hu.

A magyarországi bejelentéssel egy időben megjelent a hír a Dán Labdarúgó Szövetség honlapján: május 22-én az északi ország válogatottja hazánkba látogat, és a vadonatúj Nagyerdei Stadionban lép pályára Pintér Attila együttese ellen. A barátságos meccsről szóló megállapodást hétfő reggel írták alá az MLSZ illetékeseivel.

A dán szövetség honlapjának cikke hangsúlyozza, hogy a mérkőzést minden bizonnyal telt ház, húszezer néző előtt rendezik Debrecenben, de alternatívaként Budapest is szóba került.

A magyar válogatott eddig 17 meccset játszott Dániával, a mieink kilenc alkalommal nyertek, három döntetlen volt, ötször pedig a dánok győztek. Legutóbb a dél-afrikai világbajnokság selejtezőjében találkozott a két együttes. Az északiak csoportgyőztesként jutottak tovább, annak ellenére, hogy a magyarokkal előbb 0-0-t játszottak, majd 1-0-ra kikaptak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség még nem döntött, hogy a mérkőzés kezdési időpontja 20 óra, vagy 20.45 legyen.

Az MLSZ elnöksége legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az OTP Bank Liga 19. fordulója átkerül a május 17-18-i hétvégére, a Magyar Kupa döntőjét pedig az eredeti időpontnál egy héttel később rendezik, május 25-én. Ez a változtatás lehetőséget biztosít arra, hogy az Európa-bajnoki selejtezősorozatra készülő magyar válogatott barátságos mérkőzést játszhasson, amelynek időpontja május 22. csütörtök lesz.

A magyar csapat legutóbb 2002-ben, Fehéroroszország ellen, az Oláh Gábor utcai stadionban játszott a hajdúsági megyeszékhelyen (2-5).

A Magyar Labdarúgó Szövetség további két válogatott mérkőzést is lekötött a nemzeti csapat sikeres felkészülése érdekében: június 4-én Albániát fogadjuk, míg június 7-én Kazahsztán lesz az ellenfelünk, ugyancsak hazai pályán – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik