NB I

„Nem tudtam hibázni”

Pintér Attilának egyáltalán nem tetszett néhány játékos a hétvégi bajnoki forduló során.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila a helyszínen tekintette meg a Ferencváros és a Győri ETO bajnoki rangadóját vasárnap délután. Mindkét klubhoz kötődik, hogy a Fradiban vált ismert játékossá, majd a győrieknél is megfordult. Az FTC-vel 2004-ben, az ETO-val pedig tavaly lett bajnok edzőként, most pedig már szövetségi kapitányi szemmel figyelte az összecsapást a jövő szerdai, Finnország elleni barátságos mérkőzés előtt. A szünetben az M1 kamerája előtt elmondta, hogy az iramot jónak ítélte.

– Zöld-fehérben jöttem, tehát nem tudtam hibázni, mert mindkét klubhoz kötődöm – kezdte a szövetségi kapitány. – Mindenki tudja, hogy a Ferencváros mit jelent számomra, ott lettem Pintér Attila, és a második otthonom volt. Győrben viszont olyan sikert tudtunk elérni harminc év után, és olyan alapokat tudtunk letenni, amelyre hosszútávon lehet építkezni. Nagyon örülök, hogy az iram jó. Középpályán a Győr jobban birtokolja a labdát, ezért is adódott az elején több lehetősége, de a Ferencvárosnak is volt két olyan helyzete, amelyből gólt szerezhetett volna. Amikor be kellene tenni az utolsó passzokat, a ziccerpasszokat, illetve fel kellene tenniük a támadóknak az i-re a pontot, az hiányzik a mérkőzésből.

Pintér nem csak a vasárnapi rangadót tekintette meg a helyszínen, hiszen pénteken és szombaton is volt egy-egy meccsen. Nem csinált titkot belőle, hogy a válogatott bő keretéhez tartozó játékosok közül néhánnyal egyáltalán nem volt elégedett.

– Harmincötös keretet hirdettünk, mert szeretnénk velük minél több időt tölteni, minél jobban megismerni őket emberileg, és ellenőrizni, hogy azokat a dolgokat hogyan tudják megvalósítani már az egymás közti játékban is, amiket gyakorolunk az összetartások során. Voltam olyan mérkőzésen, amely egyáltalán nem tetszett, mert azokat az alapvető mozgásokat nem csinálták meg, amiket a válogatottban is gyakoroltunk. A játékosoknak el fogom mondani, mert mindenkinek a fejébe kell vésni, hogy csak azok kerülhetnek be a bő keretbe, akik olyan teljesítményt nyújtanak a bajnoki meccseken. Láttam olyan dolgokat és hibákat, amiket el fogok mondani a játékosoknak hétfőn, mert ezeken javítaniuk kell, és a klubjukban is olyan teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy a válogatott kerettagságra a jogot megkapják – mondta végül Pintér Attila.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik