NB I

Tuyp maradna a Fradiban

Az FTC holland játékosára rácsapták a telefont, mégsem gondolkozik a hazatérésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán beszámoltunk róla, hogy exkluzív, helyszíni interjút készített a Ferencváros holland csatára, Jack Tuyp budapesti életéről a fanatix.nl. A második részben a játékos elmondta, azért él egyedül a magyar fővárosban, mert a feleségének jó munkája van Hollandiában, amit szeretne megtartani. Ennek ellenére nagyon gyakran jön látogatóba. Előnyös, hogy sok holland tevékenykedik a klubnál, hiszen a gyógytornászok és a játékosok néha összejárnak focit nézni a tévében.

– Mark Ottentől nagyon sokat segít, hiszen ő már harmadik éve játszik itt, és egy kicsit már beszél magyarul. Itt sokan csak magyarul tudnak, ami kellemetlen, ha mondjuk televízió- vagy internetszerelőt kell hívni. Többször is előfordult, hogy lecsapták a telefont, amikor megkérdeztem, hogy beszélnek-e angolul – mesélte Jack Tuyp.

A holland csatár könnyen megszokta az új élethelyzetet, hiszen majdnem az egész eddigi életét Volendamban töltötte, és úgy érzi, már ideje volt valami mást csinálnia.

– Már látom, hogy Budapest egy nagy város. Az élet itt nagyon jó és olcsó. Tavaly decemberben hazalátogattam Volendamba, ami jó móka volt, de nagyon gyorsan elszaladt az idő. Itt jól érzem magam, egy szép lakásban élek, holland tévével. Egyáltalán nem nosztalgiázom, biztos vagyok benne, hogy szeretnék itt maradni. Az időjárás sem rossz, van egy erkélyem, nyáron nagyon kellemes ott ücsörögni.

A Fradi szurkolóiról elmondta, hogy átlagosan nyolcezren vannak egy meccsen, de rendkívül fanatikusak, ezért sokkal hangosabbak, mint mondjuk ötvenezer ember az Amsterdam Arenában. Nem számít, hogy játszik a csapat, közel vagy távol, mindig sokan vannak. Tuyp örömmel mesélte, hogy nem csak a lelátón, de az öltözőben is nagyon jó a hangulat.

– Van egy rádió az öltözőben, és mindenki csatlakoztathatja hozzá a telefonját, így gyakran hallgatunk zenét. Kölcsönösen összeválogatjuk a dalokat, nagyon hangulatos. Ezért is szuper, hogy sok különböző nemzetiségű játékos szerepel a csapatunkban. Néha felismernek az utcán, de szerencsére nem gyakran. A Ferencváros nagyon népszerű klub, rengeteg szurkolója van, ennek ellenére az emberek békén hagynak. Amikor a városban járkálunk – Jenner, Otten és én –, néha felismernek, de általában nem olyan sokan. De nem is baj, mert azt akarom, hadd legyek csak egy kedves ismeretlen.

Pályafutása legrosszabb időszakának az előző szezont nevezte, amikor nem ment neki a játék, ráadásul a felesége terhes volt, de kórházba került, és egészségügyi problémák miatt elvetélt. Végül elmondta, jelenleg nem gondolkozik túl sokat azon, hogy visszatér-e Volendamba. Van edzői diplomája, és szívesen hasznosítaná a jövőben.

– Remélem, hogy egyszer visszatérhetek Volendamban, mint játékos, mint edző, vagy valami más funkcióban, de ez jelenleg nincs napirenden nálam. Még csak fél éve vagyok itt, és még másfél év van a szerződésemből. Az első célom, hogy sikerüljön itt maradnom. Ezen kívül nem sok értelme van a jövővel foglalkozni. Látod, a játékostársam meghalt, pedig még csak huszonkét éves volt, és előtte állt az egész élet. Soha nem lehet tudni, mi fog történni holnap – mondta végül Jack Tuyp.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik