NB I

Tuyp és Hidvégi is a Fradiban

Egy holland csatárral és egy magyar védővel erősítette meg keretét a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hollandiában gólkirályi címeket szerzett Jack Tuyp, valamint az előző szezonban az MTK alapembereként bizonyított Hidvégi Sándor is aláírt. A klubvezetőség hétfőn mindkét játékossal megállapodott.

Jack Tuyp tíz évvel ezelőtt kezdte profi karrierjét, amelyből kilenc esztendőn keresztül a Volendamot erősítette. A gárdával a holland élvonalban és a másodosztályban is szerepelt, mindkét helyen vezéregyénisége volt csapatának. A korábbi holland utánpótlás-válogatott támadó elsősorban góljai miatt vált nélkülözhetetlenné: öt szezonban 15 gól fölé jutott, míg három alkalommal a húsztalálatos határt is átlépte.

A gólerős játékos az elmúlt két esztendőben is rendkívül eredményes volt: a 2011–2012-es idényben 29 mérkőzésen hússzor, míg az előző szezonban 35 meccsen 28-szor talált a kapuba. Képességeit bizonyítja, hogy háromszor volt a második liga gólkirálya.

Hidvégi Sándor az elmúlt években folyamatosan alapembere volt aktuális együttesének, és megbízhatóságával kiemelkedett az NB I-ből. A 2009–2010-es szezonban az MTK alkalmazásában állt, és az összes mérkőzést végigjátszotta. Ezt követően a Videotonba igazolt, amellyel nagy sikert ért el, hiszen a fehérváriakkal megnyerték a bajnokságot. A következő szezonban Zalaegerszegen futballozott, majd visszatért az MTK-hoz, ahol ismét alapembere volt a negyedik helyen végzett gárdának – írja az FTC honlap.

Olvasói sztorik