NB I

Tuijp, a hullócsillag?

A nyár egyik legnagyobb igazolásaként érkezett a holland csatár, de eddig csupán egy gólt szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy csinnadrattával érkezett Magyarországra, a nyári időszak bombaigazolásaként jelentették be a Ferencvárosnál a holland Jacobus Tuijpot. A harmincéves támadó kilétét sokáig titkolta a Fradi, csak azt lehetett tudni, hogy nagy név érkezhet az Üllői útra, egyes portálok csak Mr. X-ként emlegették. Nagy reményeket fűztek hozzá a zöld-fehér szurkolók, és bizonyára nem csak a Fradi-szimpatizánsok várták, hogy pályára lépjen, hiszen elképesztő statisztikákkal rendelkezett a legutóbbi két szezonból.

Tuijp a holland másodosztály előző két idényében összesen 47 találatot jegyzett, amivel mindkétszer gólkirályi címig jutott. Voltak persze ellenhangok is, miszerint a holland másodosztály szintje jóval a magyar élvonal alatt van, de bizonyára mindenki kíváncsian várta, hogyan teljesít majd az NB I-ben a gólzsák. Eddig úgy fest, hogy nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

A Rangadó.hu utánajárt, hogy a támadó az előző éveiben, amikor szárnyalt Hollandiában, vajon hét forduló után hány gólnál tartott. Tuijp a 2011–2012-es másodvonalbeli bajnokság során az első hét fordulóban hatszor lépett pályára, és hétszer talált az ellenfelek kapujába, ami parádés meccs/gól aránynak mondható. Tavaly ősszel az első hét forduló után öt találatnál járt a támadó, ezeket öt mérkőzés során érte el, szóval tavaly is megvolt az egygólos átlaga hét forduló elteltével.

Így szerepelt tehát Tuijp a Volendam együttesében, de nézzük meg, mi történt vele az OTP Bank Liga első hét körében. A rutinos csatár eddig mindössze egyszer volt eredményes az NB I-ben, a nyitófordulóban a Pécs kapuját sikerült bevennie. Igaz, eddig Moniz mestertől kevesebb lehetőséget kap, mint korábbi alakulatában. Az eddig lejátszott hét találkozón négyszer volt kezdő, egyszer csereként lépett pályára, két alkalommal pedig végig a kispadot melegített a holland gólzsák. A bombaigazolás tehát eddig nem sziporkázik a Fradiban, ezek után döntse el mindenki maga, hogy valóban akkora sztár igazolt-e a Ferencváros…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik