NB I

Magabiztos Fradi-siker

A Ferencváros 3-0-s győzelmet aratott a szerb másodosztályú FK Vozdovac ellen, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencváros – FK Vozdovac 3-0 (1-0)
FTC: Jova (Kurucz, a szünetben) – Somalia, Gyömbér, Hidvégi, Jovanovics (Busai, 78.) – Csukics, Józsi – Jenner, Böde (Holman, 75.), Ionescu (Valpoort, 55.) – Tuyp (Diallo, 66.)
Vozdovac: Knezevics – Jasics, Dragovics, D. Stoikovics, Djordjevics – A. Sztojkovics, Jankovics, Dilas, Lekics – Obradovics, Nikolics
Gólszerzők: Csukics (40.), Józsi (tizenegyesből 60.), Valpoort (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Ferencváros együttese. A találkozót Telkiben rendezték, az ellenfél a szerb másodvonalbeli FK Vozdovac volt.

A találkozót a Fradi kezdte, az első percekben egy kutya jelent meg a pályán, de a magyar-szerb koprodukciónak köszönhetően elhagyta a játéktért, és folytatódhatott a mérkőzés. Az ötödik perc környékén a szerb védők Ionescu elől mentettek a tizenhatoson belül, majd egy ellentámadás végén Jovának kellett játékba avatkoznia – tudósít a klub honlapja.

Az első lövést a szerbek eresztették meg, de Obradovics kísérlete elkerülte a kaput. Az ellentámadásból Böde Dániel okozott zavart a Vozdovac védelmében, de végül Józsi György felé tartó passzát a vendégek védői lelesték. A 15. percben Tuyp lőtt veszélyesen, de a szerb védők, valamint Knezevics kapus nagy nehézségek árán szögletre mentettek. Csukics szerzett vezetést a zöld-fehéreknek, a szerb játékos szinte az alapvonalról, éles szögből lőtt a jobb felsőbe (1-0).

A második félidőben Kurucz Péter váltotta Jova Leventét a kapuban. Az újrakezdés után Filipovics lövése kerülte el a kapunkat, majd a túloldalon Tuyp lövését blokkolták. A Fradi továbbra is átlövésekkel próbálkozik, de valahonnan mindig előkerül egy blokkoló szerb láb. A hatvanadik perc környékén Böde Dánielt vágták fel a tizenhatoson belül, ezért büntetőt kapott az FTC. A tizenegyest Józsi György végezte el, ballal a jobb sarokba lőtt (2-0)! Nem sokkal később Böde tálalt Jenner elé, aki azonnal lőtt, de nem talált kaput. Itt az újabb találat, Diallo tálalt sarokkal Valpoort elé, aki kilépett a védői közül, majd a hálóba lőtt (3-0).

A gólt követően Filipovics pörgetett nagy helyzetben a Ferencváros kapuja mellé. Nem sokkal később Kurucznak kellett bravúrral hárítania egy távoli lövést. A mérkőzés vége felé egyre támadóbb szellemben lép fel az FK Vozdovac, de a találkozó 3-0-s ferencvárosi győzelemmel ért véget.

– Elégedett vagyok a csapat teljesítményével – mondta a klub honlapján Ricardo Moniz, az FTC vezetőedzője. – A labdarúgók minden nap, a mérkőzéseken kívül is nagyon keményen edzenek, és ez meglátszik a játékukon. Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, jó teszt volt a mai mérkőzés a bajnokság rajtja előtt. A fiatalokat, Diallót, Holmant és Valpoortot is be tudtuk vetni, mindannyian megoldották a feladatukat. Védők nélkül hoztuk le ezt a találkozót három nullra, ami külön kiemelendő. Magabiztosak vagyunk, így várjuk a bajnokság rajtját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik