NB I

Megvan a Fradi új meze

Bemutatták a Ferencváros új hazai szerelését, amelyet az őszi szezontól viselnek a zöld-fehérek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén ősztől új hazai mezben játszik a Ferencváros, amely egyaránt magán hordozza a csapat hagyományos színeit és a szurkolók csapat iránti szenvedélyét.

Az új hazai mez klasszikus és letisztult dizájnt kapott, amelyen a hagyományos formában jelennek meg a híres zöld-fehér csíkok. Zöld átfedéses, V-alakú nyakkivágása mellett az ujjakat is széles zöld mandzsetta díszíti. Hátul a nyak belső részén található zöld címkén a három E betű a Ferencváros jelmondatát idézi.

Az új hazai szerelés rövidnadrágja zöld, melyet oldalt vékony szilikoncsík díszít. Az új hazai sportszár szintén zöld, felül fehér sávval, hátul szintén fehér minta biztosít jobb láthatóságot a pályán.

A sportszár hátulján a klub beceneve, a szurkolók által lelkesen zengett „Fradi” szó látható. A mez jól példázza a Nike stílusba, minőségbe és büszkeségbe vetett hitét, valamint elkötelezettségét azért, hogy a játékosok számára minél jobb teljesítményt tegyen lehetővé a legújabb technológiák és környezetbarát megoldások segítségével.

Újrahasznosított poliészter

A hazai mez továbbra is a Nike forradalmian új újrahasznosított poliészteréből készül. Egy-egy mez és a rövidnadrág gyártásához csaknem tizenhárom újrahasznosított műanyag vizespalackot használtak fel, amellyel ráadásul 30%-kal kevesebb energiafelhasználás szükséges.

Anyag és Nike Dri-FIT

A mez anyagának súlya mindössze 145 gramm, amely a korábbi Nike-mezeknél 23%-kal könnyebb. Emellett 20%-kal lett erősebb az anyag szerkezete és jelentős mértékben javult a rugalmassága is.

A Nike Dri-FIT technológia gondoskodik az izzadság elvezetéséről és ezáltal hűvösen és szárazon tartja a sportolót, hogy mindinkább a játékra tudjon koncentrálni.

A mez mindkét oldalán és a rövidnadrág derekánál apró, lézerrel kivágott lyukak biztosítanak jobb szellőzést, valamint a mez hátának teljes felületén hálós anyag gondoskodik arról, hogy több levegő áramolhasson a felső alá, ezáltal kényelmesebb és hűvösebb viseletet biztosítva.

Szabás és kialakítás

Ebben a szezonban a hazai mez szabása sportosabb és dinamikusabb lett. Ezt a Nike innovatív 3D-s testfeltérképezése tette lehetővé, mely során a világ néhány vezető labdarúgójának testét vizsgálták meg annak érdekében, hogy egy olyan szabást lehessen kialakítani, amely jobban követi a sportolók testének vonalát.

A mez illesztési pontjainál T alakú hegesztett elemek erősítik a varrásokat. A belső hegesztett illesztések letisztult, hatásos megjelenést, emellett nagyobb kényelmet biztosítanak – írja a nikeinc.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik