NB I

Rég találkozott a labdával

A novemberben részleges oldalszalag-szakadást szenvedő Völgyi Dániel a társaival kezdheti az alapozást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Novemberben sérült meg a bajnoki címvédő Győri ETO baloldali védője, Völgyi Dániel. A korábban Szegeden, a Vasasban, Újpesten és Pakson is futballozó hátvédnek a bal térdében lévő oldalszalagja szakadt el részlegesen, és az orvosok öt-hathetes kihagyást jósoltak neki. A Rangadó.hu érdeklődésére a remek rúgótechnikájú, 26 éves játékos elárulta, hogy a jövő héten kezdődő felkészülést már el tudja kezdeni a társakkal.

– Két hónapja történt a sérülés, és úgy néz ki, hogy január hatodikán el tudom kezdeni a csapattal a felkészülést – kezdte Völgyi Dániel. – Egy-két hétig még lehet, hogy külön végzem a labdás gyakorlatokat, mert amióta megsérültem, azóta labdával még nem igazán találkoztam. Még nem tudom, hogyan reagál rá a térdem. Ettől független már futok, és különböző erőnléti munkákat végzek a combomra. Eddig minden tünetmentesen zajlott, kicsit még érzem, de azt mondják, ez teljesen normális. Természetesen azért óvatos vagyok, nem akarok semmit elkapkodni.

A bajnokcsapat kiváló védője elmesélte a sérülésének a körülményeit is.

– Egy edzésen történt meg a baj. Csináltam egy bokapasszt, bal külsővel akartam továbbítani a labdát, és ahogy leraktam a lábamat, rögtön beleszúrt egyet a térdem – emlékezett vissza Völgyi. – Azt állapították meg, hogy beszakadt a külső térdszalagom és a porcom, de szerencsére műtétre nem volt szükség. Megkaptam a speciális injekciót, és két hét múlva már el is kezdhettem a folyamatos munkát. Pihentetnem kellett, és térdgépet hordtam elég sokáig.

A 26 éves védő beszámolt arról is, hogy a téli szünetben ezúttal nem utazott el sehova, a pihenője nagy részét erőnléti edzőjével, az ünnepeket pedig családja és párja társaságában töltötte.

– Nem utaztam el sehova, de igazából nem is terveztem. Remélhetőleg hamarosan lakástulajdonos leszek, és inkább erre készültem, kihagytam a nyaralást – magyarázta a hátvéd. – A családommal és a párommal töltöttem az ünnepeket. Amikor a többiek elmentek szabadságra, utána én még két hétig minden nap tréningeztem az erőnléti edzőnkkel. Másra nem is nagyon volt időm. A barátaimhoz utaztam el Debrecenbe, és a családommal voltam Szegeden.

A Győri ETO a harmadik pozícióból, hétpontos hátránnyal várhatja az OTP Bank Liga tavaszi folytatását, de Völgyi Dániel bízik benne, hogy meg tudják védeni a tavalyi aranyérmüket.

– A csapatnál a kitűzött cél az első háromba kerülés, de az lenne a legjobb, ha meg tudnánk védeni a bajnoki címünket. Hét pont a lemaradásunk, de azt mondom, ez nem behozhatatlan. Nagyon sikeres évet remélek, bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi eredményünket, és remélem, sérülésmentes évem lesz – mondta Völgyi.

Olvasói sztorik