NB I

Kenesei felemás évet zárt

A Lombard rutinos támadója a szombathelyi Szilveszter Kupán az öregfiúk között vitézkedik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A karácsonyi bejglik elfogyasztását követően számos élvonalbeli játékos az ilyenkor megszokott teremtornákon próbálja leolvasztani magáról a felszedett dekákat, kilókat, hogy a januári alapozásra ismét fitt legyen. Így van ezzel a Lombard Pápa 36 éves csatára, Kenesei Krisztián is, aki a szombathelyi Szilveszter Kupán indult el, igaz, csak az öregfiúk között. Kenesei csapata veretlenül nyerte meg csoportját, hétfőn délután pedig már a döntőbe jutásért játszik. A rutinos támadót a Rangadó.hu az elődöntő előtt érte utol.

– Kicsit fura, hogy az öregfiúk között játszom, de abszolút jó, remekül érzem magam. Remélem, bejutunk a döntőbe, és sikeres lesz az első Szilveszter Kupám – mondta Kenesei Krisztián.

Az egykori magyar válogatott csatár elárulta azt is, hogy még nem tudja, hol szilveszterezik, de szeretne a kisfia közelében lenni.

– Nem tudom még, hol töltöm a szilveszter estét. Igazából Budapestre is kellene mennem, hiszen a szüleim ott vannak. A fiam azonban itt van Szombathelyen, úgyhogy egyelőre nem tudom. Elég képlékeny még a dolog, de szerintem hamarosan kiderül. Az én döntésem, hogy hova megyek, de szeretnék minél többet a fiam közelében lenni.

A rutinos támadóval sok minden történt a 2013-as évben, öt esztendő után távozott Szombathelyről, és magánéleti problémákkal is meg kellett küzdenie.

– Úgy érzem, felemás évet zártam. Ha az egészet nézem, akkor ugye félévet még a Haladásban voltam, és fél éve Pápán játszom. Két olyan csapatról van szó, amely nem nagyon szereti egymást, de engem ez különösebben nem zavar – magyarázta Kenesei. – Nagyon jól érzem magam Pápán is. A játékkal kapcsolatban is felemásak az érzéseim. Az elején nem ment rosszul, de aztán volt egy súlyos hüvelykujjtörésem, amit meg is kellett operálni. Utána egész jól ment, de aztán magánéleti gondjaim voltak, és ez egy kicsit a játékomra is rányomta a bélyegét egy hónapig. Az utolsó néhány hét aztán megint jól sikerült, gólokat lőttem, meccseket döntöttem el. Lehetett volna jobb is, és nyilván rosszabb is, de nem panaszkodom. Annak pedig külön örülök, hogy a nyolcadik helyen állunk a Pápával, és a Magyar Kupában valamint a Ligakupában is versenyben vagyunk. A csapat szempontjából aránylag sikeresnek mondható a mögöttem álló év.

Kenesei a 2014-es esztendővel kapcsolatban számszerű célokat nem említett, mindössze annyit mondott, hogy saját magától sok gólt vár, a Pápának pedig minél szebb helyezést remél.

– Tavasszal szeretnék minél több gólt lőni, és azt várom, hogy a csapat minél jobban szerepeljen. A kupában nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Diósgyőr együttesével kell mérkőznünk, amely az egyik legnehezebb ellenfél. Azon leszünk, hogy minél tovább jussunk, a bajnokságban pedig minél előbbre végezzünk – magyarázta Kenesei.

Olvasói sztorik