NB I

A négyszázados Kenesei góllal ünnepelt

A Lombard Pápa 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben az élvonal 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Debreceni VSE-TEVA – Lombard Pápa Termál FC 2-2 (1-0)
Debrecen. Játékvezető: Szabó Zs.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Trnicsics, Mészáros N., Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Dombi, 57.), Selim Bouadla – Kulcsár T. (Seydi, 67.), Sidibe (Volas, 82.). Edző: Kondás Elemér
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Kenesei K., 65.), Struhar, Supics, Présinger – Quintero, Makszimovics, Sekour, Tajthy, Németh M. (Király B., 79.) – Arszics (Orosz M., 75.). Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Struhar (öngól 6.), Sidibe (tizenegyesből 63.), illetve Kenesei K. (87.), Orosz M. (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégek közül Dlusztus András, Eszlátyi István, Goran Marics, Griffiths és Tóth Gábor is hiányzott. A hazaiak Bódi Ádám, Damahou, Morozov, Brkovics, Máté II Péter és Nagy Zoltán játékát kényszerültek nélkülözni.

A negyedik percben Selim Bouadla szabadrúgása kerülte el a vendégkaput. Két perccel később Sidibe beadásához Kulcsár Tamás nem tudott hozzáérni, menteni igyekvő Peter Struhar azonban a hálóba passzolta a labdát (1-0). A 11. percben egy hazai szöglet után Trninics lövése kevéssel kerülte el a kaput.

A magabiztosan vezető házigazdák több ígéretes akciót is vezettek, majd néhány perccel később némileg visszavettek a tempóból, ezért a Lombard kijött a szorításból. A 27. percben Sekour lövése, három perccel később pedig Arszics szabadrúgása suhant el a kapu mellett. A 38. percben Szakály Péter lesen kapott egy szabadrúgást, majd a vendégek lebirkózták, de a játékvezető egyik esetben sem avatkozott közbe, végül a pápaiak szögletre mentettek.

A második félidő tizedik másodpercében Sidibe passzát a középen őrizetlenül érkező Kulcsár Tamás öt méterről a kapu helyett Szűcs Lajosba lőtte. A 49. percben ismét Kulcsár került ziccerbe, de lövés helyett addig várt, míg Struhar utolérte és szerelte. A 62. percben Makszimovics a tizenhatoson belül megrúgta Trninicset, ezért a bíró büntetőt ítélt, amit Sidibe értékesített (2-0).

A 65. percben csereként pályára lépett Kenesei Krisztián, akinek ez volt a négyszázadik meccse a magyar élvonalban, ahol húsz évvel ezelőtt mutatkozott be. A 81. percben egy szöglet után Sidibe fejelt a kapufára. A 87. percben a látogatók gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, a jubiláló Kenesei pedig éles szögből a hálóba lőtt (2-1). A 93. percben Sekour lőhetett volna gólt, de kisodródott, ám a labda Orosz Márkhoz került, aki a hálóba lőtt (2-2).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest és a Pápa korábbi edzője elemezte:

Nem volt egy érdekfeszítő mérkőzés, ellenben érdekes volt a lélektana. Ha egy jó csapat találkozik egy gyengébbel, ráadásul gyorsan talál egy gólt, akkor könnyen azt hiheti, hogy meg sem kell izzadnia a győzelemért. A debreceniek az öngól után kihagyták, amit ki lehetett, de mivel a pápaiak a második félidőben egy tizenegyest is összehoztak, a hajrában már két góllal vezettek.

Tóth Bálint megpróbálta, amit lehetett, beküldte Keneseit, Oroszt és Király Botondot, mindhárman támadók. Ennek ellenére a szünet után nem volt gólhelyzetük. A DVSC csak magának köszönheti, hogy ebből a meccsből így jött ki. Egy komoly csapat, amelynek céljai vannak, nem csinálhat ilyet, mert ezzel a saját esélyét játssza el. Szakmailag nem lehet sok mindent elmondani a találkozóról, mert ez inkább a lélektanról szólt. A Pápa előtt le a kalappal, hogy nem adta fel kétgólos hátrányban sem.

Olvasói sztorik