NB I

Ez nem szépségverseny

Korhut Mihály szerint a DVSC a jó erőnlétének is köszönheti, hogy emberhátrányban nyerni tudott Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idénybeli első idegenbeli győzelmét könyvelhette el a Debrecen az elmúlt fordulóban. A siker ráadásul emlékezetes körülmények között született, hiszen Bódi Ádám kiállítása miatt emberhátrányban volt a Loki, mégis három gólt szerzett, miközben egyet sem kapott. S ha mindez nem lenne elég, akkor tegyük hozzá, hogy a három találat közül Kulcsár és Korhut gólja is szépségdíjas volt.

A Rangadó.hu érdeklődésére a harmadik helyezett debreceniek 24 éves védője, Korhut Mihály a szombati, Lombard Pápa elleni mérkőzés előtt elmondta, azért is törekednek mindig a győzelemre, mert ha esetenként döntetlenre játszanának, könnyebben becsúszna a vereség.

– Eldöntötték már, hogy Kulcsár Tamás gólja volt-e szebb, vagy az öné?
– Nem volt ilyen verseny! Nyertünk, az a lényeg. Tomi is szép gólt rúgott, de ez nem nagyon volt téma – mondta Korhut Mihály.

– Mi változott a kiállítást követően?
– Az első félidőben öt védővel, három belsővédővel játszott a Kecskemét, amit nehéz volt feltörni, de azért próbálgattuk. A kiállítás után egész jól megcsináltuk a védekezést, a kontrákat pedig jó százalékban értékesítettük. Idegenben is nyerni akartunk, de ez mindig így van, hiszen aki döntetlenre törekszik, annak a vereség is könnyebben becsúszik. Jó erőben vagyunk, ezért a védekezés mellett volt energiánk a támadásokra is.

– Kulcsár és ön is a Kaposvár ellen volt eredményes ezt megelőzően, Selim Bouadla pedig az első gólját szerezte a mostani idényben. Ebből a szempontból is fontos lehet a KTE elleni meccs?
– Igen. A csatárt a gólja minősíti. Tominak az önbizalma miatt is jól jött, hogy rúgott egy gólt és adott egy gólpasszt. Ritka, hogy egy védő gólt szerez. Úgy történt, hogy a félpályánál szereltünk, láttam, hogy csak Seydi van elől, elvittem egy ember mellett, két ember mellett, aztán a harmadik mellett már könnyebb volt, és mivel akkor már közel voltam a kapuhoz, belőttem.

– Remek mutatókkal rendelkeznek odahaza. A Pápa elleni meccs a kötelező siker kategóriájába tartozik, vagy több annál?
– Egy ideig százszázalékosak voltunk, de legutóbb becsúszott a Paks elleni kettő-kettő. Egyáltalán nem becsüljük le a pápaiakat, készülünk ellenük, és várjuk, mit játszanak. Beállnak védekezni, vagy vállalják a bátor támadófutballt? Videóztunk, láttuk az MTK elleni meccsük összefoglalóját, amelyet tulajdonképpen két szerencsétlen megmozdulás miatt, két öngóllal vesztettek el, de nekik is voltak helyzeteik.

Olvasói sztorik