NB I

A védőknek is támadni kell

A Diósgyőr elleni találkozóra készülő Korhut Mihály úgy érzi, sikerült összeszokniuk az új társakkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hibátlanul kezdte az új bajnokságot a Debrecen, amely az első fordulóban 7-1-re kiütötte a sokáig emberhátrányban játszó Kaposvárt, majd a második körben az újonc Mezőkövesdet győzte le 1-0-ra.

A Diósgyőr elleni rangadóra készülő debreceni védő, Korhut Mihály a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem volt könnyű dolguk az előző két fordulóban sem. Hozzátette, bár sok új játékos érkezett a nyáron a csapathoz, úgy érzi, lassan sikerül teljesen összekovácsolódniuk.

– Két könnyebbnek mondható ellenfél után a Diósgyőrt fogadják. Mennyire lesz nehezebb dolguk az előző fordulókhoz képest?
– Nem mondanám, hogy könnyű mérkőzéseken vagyunk túl – magyarázta Korhut Mihály. – Minden találkozónkon száz százalékot kell nyújtanunk, hogy sikert érjünk el. Így volt ez a Kaposvár és a Mezőkövesd ellen is. A Kaposvár például az elmúlt években sokszor volt képes meglepetéseket okozni a bajnokságban, oda kellett figyelnünk. De az tény, hogy most egy keleti rangadó következik a Diósgyőr ellen, amit szintén szeretnénk győzelemmel zárni. Az előző mérkőzéseinken is rendre megvoltak a helyzeteink, ha most is sikerül ziccereket kialakítani, akkor nem lesz gond.

– Zsinórban három hazai mérkőzéssel indul a Debrecennek a szezon. Ez jelent némi előnyt?
– Pont szerencsésen jött ki a sorsolás, hiszen a Mezőkövesd elleni találkozónkat is hazai pályán játszhattuk. Mondhatni, Fortuna is mellénk állt egy kicsit, ezt mindenképpen szeretnénk kihasználni, és megnyerni a hazai meccseinket. Nagy lökést adhatna számunkra az őszt tekintve.

– Sok új játékos érkezett nyáron a keretbe, főleg a védelembe. Sikerült már összeszokniuk?
– Valóban voltak változások mind a keretben, mind a kezdőcsapatban. Sokszor gyakorlunk párokban az edzéseken, hogy jobban érezzük az új társakat. Úgy érzem, jó úton járunk, még pár hét, és sikerülhet teljesen összeszoknunk.

– Elől viszont több támadószellemű játékos is kiesett sérülés miatt. Többet kell dolgozni a védőknek is így a mérkőzéseken?
– A konkrét taktikánkról nem beszélnék, de ez manapság már egy általános dolog, hogy a védőknek is egyre többet kell segítenie a támadásoknál, így nekünk is többet kell elől is dolgoznunk. Ez sok futást igényel, de fel vagyunk rá készülve.

– Ebben a melegben az edzéseken, illetve a mérkőzéseken ez a sok munka nem vesz ki többet önökből? Hogy bírják a tempót?
– Ha lehetőségünk van rá, akkor már korán elkezdjük az edzéseket, illetve délután később állunk neki a gyakorlásoknak. Rendesen tudunk edzeni, nem zavar minket különösebben ez a meleg. Az eddigi bajnokijaink rendre fél kilenckor kezdődtek, ebből a szempontból a vasárnap délutáni, Diósgyőr elleni mérkőzésünk újdonság lesz számunkra, de ott is maximálisan fogunk koncentrálni.

Olvasói sztorik