NB I

Sok helyzetből egy gól

A Debrecen hazai pályán 1-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen a második forduló zárómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Debrecen, 3500 néző. Játékvezető: Vad II
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Morozov, Korhut – Bódi, Zsidai, Selim Bouadla (Dombi, 71.), Kulcsár T. – Sidibe (Szakály P., 14.), Volas (Horváth Z., 61.). Edző: Kondás Elemér
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs. (Búrány, 71.), Szalai V., Hegedűs D. Éles – Dobos, Farkas I B., Melczer, Bognár I. (Petneházi, 57.) – Menougong (Hamar Á., 74.), Olasz D. Edző: Véber György
Gólszerzők: Szakály P. (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Bernáth Csaba, Damahou és Ferenczi János is sérült, Máté II Péter pedig eltiltott volt, de például Pölöskey Péter, Nagy Zoltán, Czvitkovics Péter és Rezes László is kimaradt a keretből. A meccs napján derült ki, hogy a DVSC által a Mezőkövesdnek kölcsönadott Balajti Ádám nem léphet pályára…

„A Mezőkövesd elleni mérkőzésen a szervezett szurkolói csoportok családos tagjai a késői időpontra való tekintettel nem lesznek jelen. A csoportok többi tagja drapériák és szurkolás nélkül tekinti meg a mérkőzést, vagy be sem megy a lelátóra” – írta a debreceni drukkerek közleménye.

Elsöprő hazai rohamokkal, és Szántai Levente elképesztő védéseivel kezdődött a meccs. Bódi kapufája és Volas ziccere után Sidibe és Morozov fejesét hatástalanította a borsodiak kapusa. A nyolcadik percben Sidibe olyan szerencsétlenül fejelt össze Szalai Vilmossal, hogy a hazaiak játékosát le kellett cseréni. A nyakát rögzítették, majd mentőautóval kórházba szállították, agyrázkódás gyanújával. A tízedik percben Kulcsár Tamás lövését, aztán Bódi Ádám emelését védte Szántai, a túloldalon pedig Bognár Istváné volt az első kísérlet.

A 29. percben Szakály Péter lőtt nagy helyzetben a kapu mellé. A 33. percben Kulcsár fejelt a kapu mellé, két perccel később pedig még nagyobb ziccert puskázott el, ezúttal lábbal. Az első félidő hosszabbításában Melczer Vilmos lövése megpattant Mészáros Norbert hátán, és majdnem behullott a DVSC kapujába. A szöglet után Bognár István lövése jelentett veszélyt, de a szünetig végül nem esett gól.

Az 55. percben Menougong beadása elpattogott a középen, nagy helyzetben érkező Olasz Dénes lába előtt. Három perccel később Volas fejelt arasznyival a kapufa mellé, majd a Mezőkövesd részéről ismét Olasz veszélyeztetett. A folytatásban jó iramú mezőnyjátékot láthattunk, egyértelmű hazai fölénnyel. Helyzetek ugyan voltak, de komoly ziccerek ezúttal nem. A nyolcvanadik percben Dombi beadását Szakály Péter 16 méterről, kapásból a hálóba lőtte (1-0). A labda megpattant Horváth Zoltán hátán, ezért Szántai Levente nem védhette.

Több gólt már nem hozott a találkozó, amelyet a helyzetek alapján teljesen megérdemelten nyert meg a Debrecen, a mezőkövesdiek csak azért szomorkodhatnak, mert a nyolcvanadik percben már elérhető közelségben volt számukra a pontszerzés. A DVSC a Kaposvár elleni 7-1 után ezúttal nagyon rossz hatékonysággal használta ki a helyzeteit.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, a Jászapáti vezetőedzője értékelte:

Erről a meccsről akkor kellene többet beszélni, ha maradt volna a null-null, vagy esetleg betalál a Mezőkövesd. Nagy különbség van a két csapat tudása között. Az első félidő parádésra sikeredett, bár nem volt gól, de jöttek a helyzetek egymás után, futószalagon. Nem lehet mondani, hogy a második felvonásban a Debrecen nem tett meg ugyanannyit a győzelemért, mint korábban, de végül szerencse is kellett a sikeréhez. Nem akarom leszólni a vendégeket, de a realitás azt mutatta, hogy nagyon nagy szerencsével kaptak ki csak egy-nullra. Az újonc tavasszal még az NB II-ben vitézkedett, szépen futballozott, és ugyanezt itt is megpróbálta, hiszen ugyanúgy látható volt, hogy az egyérintős, passzolós játékot próbálta csinálni, de veszélytelenül.

Valószínűleg Véber György a játékos-pályafutása miatt többet foglalkozik a támadófutballal, hátul viszont félelmetes helyezkedési hibákat vétettek. Összetehetik a két kezüket, hogy a Debrecen az első félidőben nem büntette meg őket. Ha a hazaiak előbb lövik a gólt, akkor ennek a meccsnek is olyan csúnya vége lehetett volna, mint a Kaposvár elleninek. A DVSC csak azért neheztelhet saját magára, mert végig nagy erőket kellett mozgósítania, hogy nyerjen. Ha az első félidőben betalálnak, a kisujjukból kiráztak volna egy ötöst.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik