NB I

Lövés kell a pilinckázás helyett

Balajti Ádám szerint előbb-utóbb beindulnak, és bizonyítják, hogy helyük van az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Mezőkövesd az első bajnoki fordulóban 3-0-s vereséget szenvedett az MTK otthonában. A borsodiak vasárnap a Debrecen vendégeként folytatják szereplésüket. Balajti Ádám számára különleges lehet ez a két összecsapás, hiszen a tavalyi szezonban a fővárosi kék-fehéreknél játszott, a DVSC-hez pedig szerződés köti, hiszen csak kölcsönben szerepel mezőkövesdieknél. Az U20-as világbajnoki bronzérmes támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jó lehetőség lesz számára a vasárnapi, de most is ugyanúgy készül, mint bármely más csapat ellen.

– Ugyanúgy készülök minden mérkőzésre, nagy különbséget nem jelent számomra, hogy éppen ki a soros ellenfél – kezdte Balajti Ádám. – Persze, olyan szempontból jó lehetőség lesz ez számomra, hogy most ellenfélként is megmutathatom Debrecenben, hogy mire vagyok képes.

– Véber György nem nagyon volt megelégedve a támadók teljesítményével az MTK ellen…
– Aki csak az eredményt ismeri, az tényleg úgy gondolhatja, hogy sima mérkőzés volt. Az első félidőben szinte végig fölényben játszottunk, beszorítottuk az MTK-t, amely tizenegy emberrel védekezett. Sajnos ez a mérkőzés így alakult. Véber György azt mondta, hogy pilinckáztunk, szerinte sokkal több lövés kell a támadóktól, hiszen ha behúzódik az ellenfél, csak így van esély veszélyeztetni a kaput. A héten átbeszéltük a dolgokat, talán a Loki ellen más lesz a támadójátékunk.

– Úgy tűnik, Mezőkövesden alapemberként számolnak önnel. Élvezi a bizalmat?
– Több csapatban is megfordultam már, de Mezőkövesden kifejezetten jól érzem magam. A társakkal és az edzői stábbal is nagyon jól kijövök. Várjuk, hogy a stadionunk elkészüljön, akkor már tényleg olyanok leszünk, mint egy NB I-es csapat. Amúgy az eddigi talán legélvezetesebb alapozásomon vagyok túl, szinte minden gyakorlatban jelen volt a labda. Véber György amúgy egy kiváló edző, ha valami nem tetszik neki, akkor felemeli a hangját, de ez így is van rendjén, hiszen egy trénernek szüksége van a tekintélyre. Szinte biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb beindul a csapat, és elérjük a céljainkat, ki fogjuk harcolni a bennmaradást, sőt még a kiesőzónánál feljebb is kerülhetünk.

Olvasói sztorik