NB I

Idegenben is sikeresen

A 65 percig emberhátrányban játszó Debrecen 3-0-ra győzött Kecskeméten az élvonal 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Debreceni VSC-TEVA 0-3 (0-2)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezetők: Andó-Szabó
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Gyagya, Karan, Póti (Gréczi, a szünetben), Forró (Balázs Zs., 61.) – Szavics, Vukaszovics, Nagy P. (Ebala, 76.) – Pekár, Barry. Edző: Bekő Balázs
DVSC: Novakovics – Lázár P., Mészáros N., Brkovics (Trninics, 21.), Korhut – Bódi, Selim Bouadla (Vadnai, 86.), Zsidai, Szakály P., Kulcsár T. (Seydi, 74.) – Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kulcsár T. (32.), Selim Bouadla (45+1.), Korhut (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Oussou, Varga Róbert és Rajczi Péter, a vendégektől pedig Damahou, Morozov, Nagy Zoltán és Máté II Péter hiányzott. A 23. perctől aztán Bódi Ádám is, aki megrúgta Nagy Patrikot, amiért a játékvezető kiállította. Ezt megelőzően egyébként csak lendületes mezőnyjáték zajlott a pályán, a helyzetek elmaradtak.

A 32. percben Szakály Péter pontos indításával Kulcsár Tamás kilépett, majd egy szép mozdulattal a hálóba lőtt (0-1). A DVSC kapujába több mint egyéves kihagyás után visszatért Nenad Novakovics, de az első játékrészben szinte egyáltalán nem volt dolga. Ellenben kollégája, Antal Botond a szünet előtt másodszor is gólt kapott, mert egy gyors debreceni ellentámadás végén Kulcsár pontos labdáját Selim Bouadla a hálóba lőtte (0-2).

Az első félidő 24. percéig nem történt semmi érdemleges, nem volt egy végigvitt akció, csak méregették egymást a csapatok. A kiállítást követően a kecskemétiek nem tudtak mit kezdeni a létszámfölénnyel, sablonos futballt játszottak, a Debrecen viszont két szép ellentámadás végén lőtt két szép gólt.

A szünet után Novakovicsnak kellett vetődve kiütnie Szavics szabadrúgását. Az 52. percben Szavics remek labdáját Berry rosszul találta el, így a nagy helyzetből nem lett gól. Az 56. percben Nagy Patrik erős, távoli lövését védte a debreceni kapus. A hetvenedik percben Gréczi Gábor veszélyes próbálkozását hárította Novakovics. A 72. percben Lázár Pál megrúgta Gréczit a tizenhatoson belül, de a bíró nem adta meg a jogos büntetőt. Kisvártatva jött egy szöglet, amit Balázs Zsolt a hálóba fejelt, de les miatt nem adták meg.

Ebben az időszakban már sokkal aktívabb volt a KTE, amely szinte kapujához szorította a vendégeket. A nyomás fokozódott, de egy ellenakció során Korhut Mihályhoz került a labda, aki egy szép szóló után a hálóba lőtt (0-3). A 87. percben a kecskeméti szurkolók Bekő, takarodj! kiabálással a vezetőedző távozását követelték. Egy perccel később Pekár szabadrúgását Novakovics kiütötte, de az érkező Gréczi nem találta el a kaput. A kilencvenedik percben Mogyorósi beadását a nagy helyzetben lévő Barry elvétette.

Hosszú idegenbeli eredménytelenség után első meccsét nyerte vendégként a Debrecen a jelenlegi bajnokságban. A sikerhez jelentősen hozzájárult Kulcsár Tamás és Nenad Novakovics kiváló játéka. Furcsa, hogy Bódi Ádám kiállítása végül a DVSC-nek adott lendületet és jelentett előnyt.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán értékelte:

Az első félidő betyáros volt… A magyar futballról szóló rossz véleményeket bizony alátámasztotta. Harmincegy percig egyetlen lövés sem ment kapura. A hazai pályán játszó Kecskemét irányított, dominált, helyenként gyenge mezőnyfölényben focizott, de ez meddő volt. A kiállítás első blikkre csak sárga lapot ért, de a visszajátszás alapján Bódi valóban kíméletlen volt. Nem így akarta, de ütemet tévesztett, erre tényleg lehet pirosat adni.

Ekkor kezdett futballozni a Debrecen, a KTE teljesítménye pedig érthetetlenül visszaesett. Csakhamar megszületett a DVSC első gólja, Kulcsár révén. A második góltól függetlenül azt mondtam, nem fogja tudni megfordítani a meccset az alföldi együttes, aztán kaptak még egyet.

A szünet után továbbra is irányított az emberelőnyben lévő Kecskemét, de ez továbbra is meddő volt. A Debrecen azt játszotta, amit ilyenkor kell, kontrákra rendezkedett be, és harmadszor is eredményes volt, tehát teljesen megérdemelten nyert. Nem értem, miért kellett harmincegy perc és egy kiállítás, hogy a vendégek elkezdjenek futballozni. Kecskeméten komolyan el kell gondolkodni, mert ez a produkció hazai pályán nagyon gyenge volt, ilyen játékkal gondjai lehetnek a csapatnak a folytatásban…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik