NB I

Helycserés védekezés

A házigazda Lombard Pápa 1-0-ra nyert a Honvéd ellen, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Bp. Honvéd 1-0 (1-0)
Pápa, 500 néző. Játékvezető: Erdős
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Présinger, Németh M. – Quintero (Eszlátyi, 63.), Tajthy, Sekour, Orosz M. (Szabó O., 74; Dóczi, 91.), Arszics – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Honvéd: Kemenes – Ignjatovics, Lovrics, Baráth, Alcibiade – Ikenne-King (Vécsei, 57.), Hidi, A. Mancini (Perea, a szünetben), Diarra (Prosser, 73.) – Job, Holender. Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Griffiths (2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pápaiaknál ezúttal sem játszhatott a sérült Kenesei Krisztián, a kispestiektől pedig Daud és Testardi hiányzott. A második percben egy gyors kontra végén megszerezte a vezetést a házigazda: Griffiths előbb megszelídített egy beadást, majd védhetetlenül a hálóba lőtt (1-0). A másik oldalon Job lapos beadása után Diarra egyenlíthetett volna, de egy védő szorításában nem tudott kapura lőni. A tizedik percben Alcibiade mentett Griffiths elől a tizenegyespontnál. A 12. percben Alcibiade buktatta Tóth Gábort, majd szándékosan belerúgott földön fekvő ellenfelébe, de a játékvezető még sárga lapot sem adott neki.

A 13. percben Orosz Márk lövésébe az ötös vonalán Griffiths beletette a lábát, de a labda nem a kapu felé pattant. Öt perccel később egy vendégszöglet után Alcibiade a keresztlécre fejelt. A 21. percben Kemenes bokszolta ki Arszics szabadrúgását. A 24. percben Hidi Patrik szögletébe Ignjatovics belecsúsztatott, de Szűcs Lajos lábbal védett, majd az ismétlést is kiütötte. Nem szabadult fel a hazaiak kapuja, de Andrea Mancini lövését is hárította Szűcs. A harmincadik percben Hidi szabadrúgása után a berobbanó Lovrics nem tudta beletenni a lábát a labdába, a hazaiak kapusa pedig magabiztosan védett.

A 35. percben Job lőtt az ötös sarkáról, de Szűcs ezt is kifogta. Remek első félidőt produkáltak a csapatok. A pápaiak a gyors góljuk után lőhettek volna még egyet, de aztán a Honvéd offenzívát indított, ám Szűcs Lajosnak köszönhetően a házigazda megúszta kapott gól nélkül.

Szabálytalanságok akadályozták a folyamatos játékot a második félidő elején. Egyébként továbbra is a kispestiek kezdeményeztek, hiszen ők voltak hátrányban. A 61. percben Hidi Patrik lapos beadása elsuhant a középen becsúszva érkező Holender lába előtt. A 68. percben egy szabadrúgás után Németh Milán mentett Baráth Botond elől, gyakorlatilag a gólvonalon. A 89. percben Perea lövését vetődve védte Szűcs, majd Holender közvetlen közelről eleresztett bombáját lábbal mentette.

A hazaiak nem elsősorban a hatékony védekezésüknek, inkább Szűcs Lajos kiváló teljesítményének köszönhetően győztek, s ezzel megelőzték a tabellán a Honvédot.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr korábbi vezetőedzője elemezte:

Két mérkőzést láttunk ma este nyolc órától. A szünetben egyfolytában arról beszéltem volna, hogy a Pápa csapatában minden együtt van. Az edző megtalálta a hangot a játékosokkal, olyan hangot üt meg velük, ami normális felnőtt emberekkel való bánásmódra utal, de a kellő távolság is megvan. Az első félidőben nagyon jól futballoztak. A jelek arra utalnak, hogy jó az összhang, a csapatszellem. Akik máshol periférián voltak, itt virágzanak, Orosz Márkra és Tajthy Tamásra gondolok. A másodvirágzását élő Szűcs Lajos és Kenesei Krisztián pedig jól összefogja a társaságot.

A második felvonásban teljesen ellenkező előjellel folytatódott a játék. Nyomasztó fölénybe került a Honvéd, és beívelések után igen sok helyzetet kidolgozott, felülmúlta ellenfelét. A hazaiakkal kapcsolatban pozitívumként lehetett elkönyvelni, hogy rendkívül nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Éppen azért nyertek, mert rendben vannak mentálisan, s ezzel még a gyengébb teljesítményüket is tudták ellensúlyozni.

A Honvédnál érthetetlen feszültség van a csapaton, az edzőn és a játékosokon is. Ez látszik a koncentráción és a játékukon, ami indokolatlanul kapkodó. Pedig jó játékosok is vannak a csapatban, de egyszerű helyzetekben is hibáznak, mert valami mentálisan nincs rendben náluk. Ezt helyre kell tenni, mert játékban és erőnlétben a Pápa fölé nőttek. Azonban a futballt fejjel játsszák, ezért kikaptak.

Olvasói sztorik