NB I

Megizzadt, de továbbjutott a Pápa

A Lombard FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Siófok ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Lombard Pápa Termál FC – FGSZ Siófok 1-1 (0-0)
Pápa, 200 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G., 53.), Struhar, Szabó O. (Tajthy, 70.), Rodenbücher – Németh M., Király B. (Eszlátyi, 60.), Présinger, Arszics – Orosz M., Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Siófok: Tajti – Kiss Zs., Tímár K., Papp Sz., Novák A. – Nagy D., Vass M., Fülöp N., Pál A., Peszmeg (Horváth B., 83.) – Dajics (Papp M., 80.). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Eszlátyi (85.), illetve Pál A. (47.)
Kiállítva: Papp Sz. (92.)
Továbbjutott: Lombard Pápa (3-2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Kenesei Krisztián, Quintero és Sekour, a vendégektől Bogáti Péter és Fehér Zsolt hiányzott. Az első meccsen 2-1-re győzött idegenben a Lombard FC, de a két együttes legutóbbi pápai meccsét 1-0-ra a Siófok nyerte idén tavasszal az NB I-ben.

Jó iramú mezőnyjáték jellemezte az első negyedórát, majd a 15. percben Orosz Márk lövését védte Tajti Nobert. A 22. percben egy hazai szabadrúgás után Struhar fejelt a kapu mellé. A folytatásban sem alakultak ki komoly helyzetek. Az idegenbeli sikerének köszönhetően megnyugtató előnyben lévő pápaiak érhetően nem akartak kapkodni, a másodosztályú vendégek pedig nem tudtak számottevő veszélyt teremteni ellenfelük kapuja előtt. A 33. percben Vass Máté 18 méterről eleresztett lövése a keresztlécen csattant. A szünet előtt Griffiths veszélyesnek tűnő lövése szögletre pattant.

Az újrakezdést követően Pál András egy ragyogó egyéni akció végén a kapufa érintésével lőtte a hálóba a labdát (0-1). Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Lombard, de Griffith 11 méterről a kapu mellé bombázott. A hátrányba kerülő házigazda gyorsan magához tért, a siófokiak pedig vérszemet kaptak, ez egyértelműen jót tett a meccsnek, hiszen mindkét kapu előtt ígéretes helyzetek alakultak ki. A 78. percben Griffiths ismét mellé lőtt. A 85. percben a balatoniak közül mindenki előrement egy szabadrúgás miatt, de a kontra végén Eszlátyi István volt eredményes (1-1).

A kilencvenedik percben Németh Milán beadását Arszics az ötös vonaláról képtelen volt a hálóba lőni. Nagy helyzet maradt ki, de a pápaiak a döntetlennel is továbbjutottak. A legvégén még villant a piros lap: a játékvezető a Griffiths ellen elkövetett szabálytalanság miatt Papp Szilárdot állította ki.

– Az első félidőben a Pápa játéka dominált, a Siófok nem tudta nyomás alá helyezni ellenfelét, szerintem kivárásra játszott. Pál András parádés gólt szerzett, ezután megélénkült a játék, mert a hátrány felébresztette a Lombardot. Támadásban aktívabb lett a csapat, a vendégek feljebb jöttek, de nem volt helyzetük. Egy kontra végén félig-meddig eldőlt a meccs, mert nem éreztem, hogy a siófokiak gólt tudnak rúgni a hajrában, nem is szorították be a hazaiakat. Volt néhány beívelt labdájuk, de azokat jól hatástalanította a védelem, amelynek tengelyében Présinger Ádám nagyon jól játszott, annak ellenére, hogy eredetileg balhátvéd – mondta a Rangadó.hu szakértője, Dlusztus András, a Lombard Pápa sérült játékosa.

Edzői értékelések

Tóth Bálint, Pápa: – A mérkőzés előtt az volt a cél, hogy jussunk tovább, és ezt megcsinálták a fiúk. A szünetben mondtam, hogy pazar első félidőt produkáltak, olyan volt, mint egy öregfiúk-meccs. Megmondtam azt is, hogy hamarosan gólt fogunk kapni, mert én bölcs és erőlelátó vagyok, ez egyszerűen kész röhej. Utána elővettük azt a fegyvert, ami jó néhány mérkőzésen jellemző volt a csapatra, odatették magukat, és tovább akartak jutni.

Horváth Károly, Siófok: – Sajnálom a fiúkat, mert mindent megtettek, hogy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos ez nem sikerült, ezért teljes mértékben nem vagyok elégedett. A hozzáállásunk maximális volt, játékban bizonyos időszakokban a Pápa fölé kerekedtünk, a vezetést is megszereztük. A második gól hiányzott csak a játékunkból, ha az megvan, akkor úgy gondolom, hogy továbbjutott volna a csapat. A gól után váltanunk kellett a taktikánkon, hiszen az egy-null nem volt elég. Többet kockáztattunk, aminek egy gól és egy kiállítás lett az eredménye. Ez azért történt, mert mindenképp szerettük volna megnyerni a mérkőzést, és tovább akartunk jutni. Sajnos ez nem sikerült, de a fiúkkal elégedett vagyok.

Később

17.30: Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza Spartacus (az első mérkőzésen 1-0)

18 óra: Győri ETO – Kaposvári Rákóczi (2-1)

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd (1-1)

18 óra: Újpest FC – Ferencvárosi TC (0-0)

18 óra: Diósgyőri VTK – Videoton FC (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik