NB I

Továbbjutott a címvédő a kupában

A házigazda Debrecen 2-0-ra nyert a Dunaújváros ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)
Debrecen, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Bernáth, 54.), Máté II P., Króner, Korhut – Szécsi, Szakály P., Spitzmüller, Ferenczi J. (Dombi, 61.), Kulcsár T. (Sidibe, 73.), Volas. Edző: Kondás Elemér
DPASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas V., Lázár Zs. – Böőr, Jakab D. (Kocsis G., 73.), Papp M., Thiago (Ato, 77.) – Godslove (Sóron, 77.), Csehi. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Máté II P. (24.), Volas (68.)
Továbbjutott: Debrecen (3-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ötödik percben Ferenczi János szabadrúgását húzta le Milinte a kapu torkában. A másik oldalon Böőr passza után Jakab Dávid húsz méterről a kapu mellé lőtt. Negyedóra elteltével támadásba lendült a házigazda, és egyre-másra vezette az akciókat: a 17. percben Szakály Péter passza után Kulcsár Tamás az elvetődő kapus kezébe lőtt. A 21. percben Volas kapott labdát teljesen egyedül a tizenhatoson, de gyatrán a kapu mellé lőtt tíz méterről. A 24. percben Szakály szabadrúgását Lázár Pál hat méterről a keresztlécre fejelte, de a kipattanót Máté Péter közelről a hálóba vágta (1-0).

A középkezdés után Papp Máté lövése 22 méterről, a labda egy debreceni lábon megpattanva kevéssel ment a kapufa mellé. Két perccel később ugyancsak Papp lőtt, nem sokkal fölé. A 37. percben Villám Balázs lőtt 18 méterről, de Novakovics védett. Ezután Burucz veszélyes hazaadására Kulcsár majdnem lecsapott, de Milinte végül el tudta rúgni a labdát. A 42. percben Szécsi Márk beadását az érkező Kulcsár a rövid sarok irányába perdítette, de Milinte védett. Változatos, eseménydús volt a játék, de továbbra is a DVSC dominált, de újabb gól már nem született.

A szünet után Godslove lőtt 17 méterről, de Novakovics védte a pattogós lövést. Az újvárosiak hiába próbálkoztak, a hazaiak állták a sarat. Az 56. percben Thiago lövését védte Novakovics, majd Bernáth labdáját Volas fejelte 14 méterről a kapufa mellé. A 67. percben Kulcsár Tamás passzát Volas kapásból ellőtte, de Milinte szögletre tolta a labdát. Szakály sarokrúgását Volas fejelte a hálóba nyolc méterről (2-0).

A hetvenedik percben Szécsi Márk gólját les miatt nem adta meg a bíró. A 75. percben Böőr lőtt éles szögből, 12 méterről, de Novakovics szépen védett. A 86. percben Böőr átvette a labdát az ötösön, estében lőtt, de a kapus lábbal hárított. Két perccel később Dombi beadását Sidibe fejelte nyolc méterről a kapufa mellé. Mivel a hajrában az eredmény már nem változott, a címvédő DVSC 3-1-es összesítéssel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

– Az első perctől kezdve irányította a játékot a DVSC, de óvatos volt, nem esett neki a vendégcsapatnak, nem akarta rögtön dűlőre vinni a továbbjutás kérdését – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője. – Már a gól előtt is voltak nagy lehetőségei a Debrecennek, amely zárt védekezésből magabiztos játékot produkált. Meg kell dicsérnem a dunaújvárosiakat, mert nagyon fegyelmezetten, kulturáltan játszottak, nem rugdosták el a labdát, próbáltak játszani, a játékrendszerüket is ehhez igazították, de helyzetig nem nagyon jutottak, mert jól zárt a hazaiak védelme. Másodosztályú csapatokra ez nem nagyon jellemző, ha egy élvonalbeli ellenféllel találkoznak. Több olyan játékosuk van, aki megjárta a magasabb szintet, Böőr Zoltánnak például most is olyan megmozdulásai voltak, amelyekre csak klasszisjátékosok képesek. Tetszett hozzáállásuk, de ezúttal csak ennyi tellett számukra, mert a tudáskülönbség azért elvitathatatlan.

December 4. szerda

16 óra: Lombard Pápa Termál FC – FGSZ Siófok (az első mérkőzésen 2-1)

17.30: Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza Spartacus (1-0)

18 óra: Győri ETO – Kaposvári Rákóczi (2-1)

18 óra: Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd (1-1)

18 óra: Újpest FC – Ferencvárosi TC (0-0)

18 óra: Diósgyőri VTK – Videoton FC (0-0)

Olvasói sztorik