NB I

Idegenben szerzett előnyt a Pápa

A Lombard FC 2-1-re győzött a Siófok otthonában a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 5. forduló, 1. mérkőzés
FGSZ Siófok – Lombard Pápa Termál FC 1-2 (0-1)
Siófok, 50 néző. Játékvezető: Németh Á.
Siófok: Kiss M. – Pécseli, Tímár, Fehér Zs., Menyhárt – Pál A., Vass M., Peszmeg, Papp M. (Gárdos, 57.) – Bogáti (Fülöp, 64.) – Dajics (Horváth B., 57.). Edző: Horváth Károly
Pápa: Szűcs L. – Nagy T. (Tajthy, a szünetben), Struhar, Rodenbücher (Nagy S., 52.), Présinger – Szabó O., Sekour, Tóth G. – Király B. (Kenesei K., 71.), Griffiths, Orosz M. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Pál A. (66.), illetve (Orosz M. (23.), Griffith (46.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupa ötödik fordulójában az NB II-es Siófok az élvonalbeli Pápát látta vendégül a párharc első mérkőzésén. Igen kevés néző volt kíváncsi a 13 órakor kezdődő találkozóra, alig ötvenen lézengtek a stadionban.

A második percben Griffith harcolt meg a labdáért, Sekour elé tálalt, aki kapásból a kapu mellé zúdította a játékszert – derül ki a Siófok hivatalos honlapjának közvetítéséből. A hetedik percig kellett várni az első hazai lehetőségre: Tímár passzolt Peszmeghez, utóbbi viszont nem tudta leszorítani a lövést, egy a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret.

A 13. percben Orosz Márk próbálkozott a vendégek részéről, de ő is méterekkel lőtt fölé. Öt perccel később veszélyes helyről járt szabadrúgás a Siófoknak, de Bogáti éppen Szűcs kezébe csavarta a játékszert. A 23. percben Orosz Márk szánta el magát lövésre, és ezúttal jóval pontosabban célzott: labdája a kapufáról vágódott a hálóba (0-1). Az eset közben emberhátrányban volt a hazai együttes, mivel Vass Mátét a pálya szélén ápolták – pechére pont az ő helyéről kapta a gólt a hazai együttes.

A 27. percben válaszolhatott volna a Siófok: Papp Máté adott be az alapvonalról, érkezett Pál András, aki a védőkbe bombázta a labdát – a hazaiak kezezést reklamáltak az eset után. A Pápa érthetően megelégedett a vezetéssel, illetve az idegenben lőtt góllal, így nem erőltette a támadásokat, míg a hazaiak nem tudtak mit kezdeni ellenfelük védelmével. A 38. percben Bogáti előtt adódott újabb lehetőség, de Szűcs vetődve védett.

Alig kezdődött el a második félidő, máris megduplázta előnyét a Pápa: Orosz adott be a bal oldalról, középen érkezett Griffith, és a hálóba pörgetett (0-2). A találat rányomta a bélyegét a játék képére: a Pápa a biztos előny tudatában a védekezésre koncentrált, tartotta az eredményt, a Siófok játékából viszont hiányzott az erő, a lendület, mellyel át tudta volna törni a vendégek hátsó alakzatát.

Horváth Károly cserékkel próbálta felrázni csapatát, és sikerült is: a 66. percben Pál András fejelt a kapuba egy a lécről levágódó labdát (1-2). Két perccel később újabb pontrúgásból veszélyeztethetett volna a Siófok, de Gárdos fölé tekerte a labdát. Egyre nagyobb fölényt alakított ki a hazai együttes, de a gól váratott magára. Újabb két perc telt el, és megint Gárdos: megpattanó lövését Szűcs tolta szögletre.

A nyolcvanadik percben Gárdos szögletét Peszmeg fejelte kapura, de Szűcs remekül helyezkedett, és biztosan húzta magához a labdát. A hajrában mindent megtett az egyenlítésért a kicsit későn ébredő hazai együttes, amit Kenesei kis híján meg is büntetett egy kontrából. Azonban a lehetőség kimaradt, így végül 2-1-re győzött a Pápa, így idegenben szerzett előnyt a visszavágóra.

Kedden játszották:

Dunaújváros PASE – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-0)

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MTK 0-3 (0-0)

Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias 1-1 (0-0)

A szerdai program

17 óra: Videoton FC – Diósgyőri VTK

17 óra: Kaposvári Rákóczi – Győri ETO

17 óra: Nyíregyháza Spartacus – Szombathelyi Haladás

18 óra: Ferencvárosi TC – Újpest FC (TV: Sport1)

A visszavágókat december 3-án és 4-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik