NB I

„Szóba sem kerül a kiesés”

A Rákóczi védője, Zámbó Bence a nevelőegyesületét búcsúztatná a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvári Rákóczi szerdán a Győri ETO csapatát fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A somogyiak 15 forduló után az utolsó helyen állnak az NB I-ben, bár az elmúlt hetekben javuló tendenciát mutattak. Októberben pontot szereztek a Ferencváros ellen, hazai pályán legyőzték a bajnokaspiráns Videotont, legutóbb pedig 2-0-s hátrányból álltak fel az MTK ellen, és döntetlenre mentették a találkozót.

A kupacsaták mindig tartogatnak meglepetéseket, így a győri nevelésű, de jelenleg kaposvári színekben játszó Zámbó Bence is csak a továbbjutásban gondolkodik.

– A bajnokságban nemrég játszottunk a Győrrel, és egy nagyon masszív csapattal találkoztunk. Tavasszal is a döntőig meneteltek, így mondhatjuk, hogy igazai kupaspecialisták, de mi is tovább szeretnénk továbblépni. – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Zámbó Bence.

November 9-én mérte össze tudását a két együttes, az a mérkőzés a házigazda győriek 1-0-s sikerét hozta.

– Nyomon követjük az összes ellenfelünk teljesítményét hétről-hétre, ezért a Győr erősségét is ismerjük, de megpróbáljuk megtalálni a gyengéit is. Hazai pályán kezdünk, és mindenképpen előnnyel szeretnénk utazni a visszavágóra. Ha ez összejön, van esélyünk a továbbjutásra.

Nem csak a két csapatnak vannak friss emlékei egymásról. Zámbó Bence nyolc évig volt a Győri ETO futballistája, így számára fontos jelentőséggel bír ez a párosítás.

– Győrben születtem és ott is kezdtem focizni, de sajnos el kellett jönnöm. Így hozta az élet, de profi labdarúgó vagyok, és most a Rákóczi sikere miatt kell odatennem magam hétről-hétre.

A Kaposvár javuló tendenciát mutat a bajnokságban. Az utóbbi fordulókban szerzett néhány meglepetéspontot, és szombaton, az MTK elleni kiesési rangadón is komoly tartást mutatott.

– Megint a saját hibánkba estünk, mert ez már a nyolcadik meccs volt, amikor hátrányba kerültünk, de legalább nem estünk össze. Sikerült felállnunk a padlóról, és akár a győzelem is meglehetett volna. Nem vagyunk elégedettek, mert szükségünk lett volna a három pontra.

A fiatal védő úgy érzi, érik a Kaposvár. Az idei naptári év utolsó két bajnoki meccsén szeretnének jó eredményt elérni, hiszen egy tavaszi meneteléssel elérhető lenne a bennmaradás.

– Szerintem kezd összerázódni a csapat. Az elmúlt hónapban több mérkőzésen is masszív teljesítményt nyújtottunk, és ez a játék már emlékeztetett arra az együttesre, amilyen tavasszal, vagy az elmúlt években volt a Rákóczi. Eljutottunk végre arra a szintre, hogy hiszünk a bennmaradásban, és szóba sem kerül mostanában a kiesés – zárta a beszélgetést a 24 éves védő, Zámbó Bence.

Olvasói sztorik