NB I

A szünet után már nézhető volt

A címvédő Győri ETO hazai pályán 1-0-ra nyert a Kaposvár ellen az élvonal 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Győri ETO – Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)

Győr, 1000 néző. Játékvezető: Szilasi
Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Kamber, Dinjar – Mevoungou, Kalmár (Varga R., 53.), Pátkai (Kronaveter, 53.) – Trajkovics, Martinez, Strestík (Burgos, 78.) Edző: Pintér Attila
Kaposvár: Posza – Földes, Kovács O., Petrcahe, Zámbó – Coroian, Thian (Babics, 67.), Bőle, Balázs B. – Haruna (Oláh L., 82.), Waltner (Dominic, 82.) Edző: Prukner László
Gólszerző: Lipták (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki címvédő győri csapat mezőnyfölényt alakított ki az első félidőben, de a sereghajtó Rákóczi tisztesen helytállt. Posza Zsolt kapusnak nem kellett komolyabb védést bemutatnia, bár ugyanez elmondható Lubos Kamenárról is, aki szintén munka nélkül állta végig a 45 perc jelentős részét.

A második félidő eseménydúsabbra sikeredett. A 49. percben meglepetésre a Kaposvár szerezhetett volna vezetést, de Bőle beadását Haruna az oldalhálóba lőtte. Pintér Attila kettős cseréje után megrázta magát az ETO: az 55. percben Varga Roland lőtt kapufát 14 méterről. Az 57. percben Posza védte Varga Roland 28 méteres bombáját.

Posza Zsolt percei folytatódtak: a hatvanadik percben ismét Varga ziccerét hárította. A 65. percben góllá érett az ETO fölénye: egy szabadrúgás után Lipták Zoltán fejelt a hálóba, megelőzve Poszát és a kaposvári védelmet (1-0).

A 72. percben Wolfe passza után Kronaveter lövése tévesztett célt 17 méterről. A 82. percben Posza fogta Wolfe 16 méterről leadott lövését.

A helyzetek alapján megérdemelten nyert a Győri ETO, de ez a legtöbb, amit a találkozóról el lehet mondani. A Kaposvár derekasan küzdött, de ez a mai napon kevésnek bizonyult.

– Az első félidőben pontatlan, elképzelés nélküli, buta játék jellemezte a hazaiak produkcióját. Nem tudom, miért nem mondták nekik, hogy amikor esik az eső és csúszik a pálya, ne operáljanak hosszú labdákkal – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A Kaposvár megpróbált egy pontot elvinni, de nem értettem, a játékosai miért nem vállaltak több rizikót, miért nem vezettek több támadást. A támadójáték mindkét csapat részéről ugyanolyan volt: semmilyen. A második felvonásban Kronaveter beállítása döntő volt, mert érkezett egy társ, akivel a többiek tudtak játszani. Lehetett érezni, hogy a Kaposvár nem fogja sokáig kihúzni kapott gól nélkül. Megérdemelt a hazaiak győzelme, mert többet tettek érte, mint az ellenfél. Az ETO jobb csapat, ezt a meccset be kellett húznia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik