NB I

Pontot mentett a Kaposvár

Az MTK 2-2-s döntetlent játszott a Rákóczi otthonában az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – MTK 2-2 (0-2)
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Kaposvár: Posza – Földes, Petrache (Babics, 53.), Zámbó (Pavlovics, 80.), Lucas – Coroian, Kovács O., Bőle, Balázs B. – Waltner, Haruna (Markus, a szünetben).Edző: Prukner László
MTK: Hegedűs L. – Baki, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes A. – Batik, Pölöskei Zs., Kanta J. – Horváth Zs., Eppel, Csiki (Ladányi, 78.) Edző: Garami József
Gólszerzők: Babics (59.), Markus (83.), illetve Kanta J. (5.), Eppel (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a sereghajtó Kaposvár a szintén szebb napokat is látott, 13. helyen álló MTK-t fogadta.

Öt percet kellett várni az első gólra: egy jobb oldalról érkező labdát Kanta József lőtt 16 méterről a kapuba (0-1). A megszerzett vezetés tudatában az MTK biztosan tartotta előnyét, nem igyekezett kockázatos támadásokkal megnyitni a hátsó alakzatot. A Kaposvár beadásokkal próbálta feltörni a fővárosi védelmet, de a fejpárbajokat rendre a vendég védők nyerték.

A harmincadik percben a gólszerző előkészítőként jeleskedett: Kanta adott be egy szögletet, Eppel Márton érkezett a hosszún, és a kapuba passzolt (0-2). A félidő hátralevő részében sem tudott mit kezdeni a kékek védelmével az életéért küzdő Kaposvár.

A második félidő eleje is hatástalan kaposvári kísérletekkel kezdődött. Az 59. percben aztán megtört a jég: Bőle szögletét a csereként beállt Babics fejelte a kapuba (1-2). Éledezett a Kaposvár, három perccel később Babics vette célba ismét a vendég kaput, de Hegedűs jó érzékkel védett.

A hajrában mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat, ami sikerült is: a másik csereember, Markus lépett ki a hazai védők közül, és Hegedűs mellett higgadtan helyezett a kapuba a mérkőzés 83. percében (2-2). Több gól már nem született, így nagy hajrában pontot mentett a Kaposvár az első félidőben kétgólos előnyt szerző MTK ellen.

A döntetlennel azonban egyik fél sem lehetett elégedett, hiszen míg a Rákóczi maradt utolsó, addig az MTK sem tudott lélegzetvételnyi előnyhöz jutni a kiesés ellen küzdő csapatokkal szemben. A szezon felénél a Kaposvár kilenc, az MTK 14 ponttal áll a tabellán.

– Az első félidőt gyakorlatilag odaadtuk az MTK-nak – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Bank István, a kaposváriak sérült csapatkapitánya. – A második félidőben viszont már azt játszottuk, amit kell, csúsztunk-másztunk az egyenlítésért. Talán lehet mondani, hogy ha kicsivel tovább tart a mérkőzés, akkor akár meg is nyerhettük volna a találkozót. Nem igazán tudom megmondani, hogy az első félidőben mi lehetett a gond a Kaposvár játékával. Az MTK taktikusan játszott, azt hozta, amit idegenben kell. Egy pontrúgás és egy szép akciógól után kétgólos előnyre tett szert, azonban ezután talán túlságosan megnyugodtak, ezt tudtuk kihasználni.

Ebben az évben még külön edz

A korábbi csapatkapitánynak négy évvel ezelőtt részlegesen elszakadt az ülőidegének inasizma, de a sérülés akkor két injekció után rendbe jött. Idén tavasszal azonban újra jelentkeztek a fájdalmak, amelyek már nem enyhültek. A játékos szeptember elsején úgy utazott el Lyonba csapattársával, Major Ádámmal, hogy egy francia sebész megoperálja. Végül azonban nem volt szükség a beavatkozásra, így jóval hamarabb megkezdődhetett Bank István rehabilitációja. Honlapunknak elmondta, ha minden jól megy, a tavaszi edzéseket már a csapattal kezdheti.

– Lassan, de jól halad a felépülésem – mondta Bank István. – Egyelőre még külön készülök, de ha minden jól megy, akkor a tavaszi alapozást már a csapattal kezdhetem meg. Szerencsére semmi fájdalmat nem érzek, bízom benne, hogy ez így is marad.

Olvasói sztorik