NB I

Akadémiai képzés már gyerekkorban

Szapor Gábor szerint Kaposváron más jellegű munka zajlik, mert hozzájuk már öt-hatéves korban csatlakozhatnak a focistapalánták.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy évvel ezelőtt még a Vasas csapatát irányította az NB II-ben Szapor Gábor. Jó esélyük volt a feljutásra, majd máig érthetetlen okból eltávolították Angyalföldről.

A szakember július óta a Bene Ferenc Akadémia szakmai igazgatója Kaposváron. A Rangadó.hu érdeklődésére beszámolt a változásokról, amelyek végbementek az intézményben.

– Nagyon jól érzem magamat az új munkakörömben A kollégáim változatlanok. Ugyanazzal a szakmai stábbal dolgozom, mint az elődöm, úgyhogy ezen a téren nincsen minden a régi – mondta Szapor.

A Bene Ferenc Akadémiáról eddig kevesebbet lehetett hallani, mint az agárdi, a felcsúti, a szombathelyi vagy a kispesti akadémiáról.

– Nálunk más jellegű munka zajlik, mert a mi akadémiánkra már öt-hatéves kortól van becsatlakozás, míg a többi helyen tizennégy-tizenöt éves korban kezdődik a képzés. Intézményünkben fontos szerepet tölt be a testnevelés, ezáltal vannak iskolák és óvodák, amelyekkel már az akadémia indulásának kezdetén sikerült szorosabb kapcsolatot kialakítanunk. A Bene Ferenc Akadémia és az egyesület bekapcsolódott a Bozsik-programba is, és ezek után sokkal aktívabban részt fogunk venni az utánpótlás-nevelésben.

Az Amszterdamban elszenvedett 8-1-es vereség óta folyamatosan téma idehaza az utánpótlásképzés és annak esetleges megreformálása.

– Én egy akadémia vezetőjeként nem szeretnék becsatlakozni ebbe a kérdésbe. Természetesen megvan a véleményem, de a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia alkalmazottjaként nem szeretnék szakmai véleményt formálni az említett témában – szögezte le Szapor.

Olvasói sztorik