NB I

„Eredményesebb akarok lenni”

A Lombard FC támadója, Orosz Márk az idei szezonban szeretne eljutni tíz gólig.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orosz Márk jelenleg Pápán futballozik a Ferencváros kölcsönjátékosaként. A 24 éves futballista alapember Tóth Bálint együttesében, eddig három gólt szerzett, és egyes vélemények szerint a mostani Fradiban is helye lehetne.

Az utolsó őszi bajnoki mérkőzésen jelenlegi csapata a Bp. Honvéd együttesét fogadja. A fiatal támadó még nem tudja, mire készülnek a kispestiek, de a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, mit vár a szombat esti összecsapástól.

– Elsősorban hideget. Nagyon szoros meccs lesz, mert a Honvéd jó csapat, bár idegenben sikerült megvernünk őket – kezdte Orosz Márk. – Nem jellemző ránk, hogy visszaállnánk védekezni, ellenben a Honvéd sok nagy csapat ellen kontrázott. és abból vezetett gyors támadásokat. Kíváncsian várom, hogy milyen formációban állnak fel. Ismerem az edzőjüket, mert dolgoztam a keze alatt, és az olaszok híresek arról, hogy szeretnek védekezni. Most minden csapat szeretné megragadni az utolsó lehetőséget, hogy elszakadjon a mezőnytől, mert a hátsó régió nagyon szoros. Bízom benne, hogy miénk lesz a három pont.

Orosz Márk egyébként a 2010–2011-es idényben dolgozott együtt Marco Rossival a Cavese csapatánál, Olaszországban A Lombard Pápát akár az idei év meglepetéscsapatának is nevezhetnénk, mert az előző idényben végig hátul voltak a tabellán, idén viszont nem fenyegeti őket a kiesés. Emellett a támadójátékuk is megváltozott az ősszel.

– A csapat szempontjából nem volt rossz az őszi szezon. A bajnokságban a kilencedik helyen állunk, mellette továbbjutottunk a Magyar Kupában és a Ligakupában is. Lehetett volna jobb is, de még van egy meccsünk, és kellemesebb lenne huszonhárom ponttal elmenni a pihenőre, a jelenlegi húsz helyett.

A Magyar Kupából több esélyes is kiesett, elég csak a Videotonra, a Ferencvárosra, a Honvédra, vagy a Haladásra gondolni. A Pápa bejutott a legjobb nyolc közé, de a támadó szerint a nagy csaptok búcsúja semmire sem garancia.

– Ez mindenképpen jól hangzik, de nem ilyen egyszerű a képlet. Akik kiestek, nyilván azért távoztak, mert egy jobb csapattól kaptak ki – folytatta a támadó, aki a Magyar Kupában idén kétszer volt eredményes. – Elég csak a Diósgyőr–Videoton párharcra gondolni, mert a miskolci csapat is nagyon jó erőkből áll. A Fradit meg ugye az Újpest verte ki, amit a zöld-fehér múltam miatt nagyon sajnálok. Majd kiderül, kit kapunk a következő fordulóban, és remélem sikerül továbbjutnunk.

Orosz Márkot idén kölcsönadta az FTC a pápaiaknak, de sokan úgy gondolják, hogy a futballista jelenlegi formájában alapember lehetne a zöld-fehéreknél.

– Egyik játékosnak sem esik jól, ha azt mondják neki, hogy nincs rá szükség, így engem ez Pápán motivál, és próbálom bizonyítani, hogy nem volt jó döntés elküldeni engem a Fradiból, mert jobb vagyok annál a játékosnál, akit igazoltak a helyemre.

A támadószellemű futballisták sokszor kitűznek egyéni célokat maguk elé, amikor elkezdődik a bajnokság. Ez alól Orosz Márk sem kivétel.

– Az idény elején szerettem volna hét-tíz gólt lőni. Most háromnál tartok. Nem lehetetlen elérni a tízes számot, de nem vagyok elégedett, mert ennél sokkal eredményesebb szeretnék lenni – zárta a beszélgetést Orosz Márk, aki hozzátette még, hogy a pápaiak szeretnének a középmezőnyben végezni, azon belül is az első tízben.

Olvasói sztorik