NB I

A legkellemetlenebb vendég

Sokkal jobban teljesített ősszel a Fradi az ellenfelek otthonában, mint saját albérletében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábbi összeállításainkban az OTP Bank Liga őszi időszakának legjobb játékosait mutattuk be. Legújabb sorozatunkban a csapatok vannak mérlegen. Megnézzük, mely klubok teljesítettek a legjobban az ősz során.

Saját stadionjától távol kellett játszania a Ferencvárosnak a 2013–2014-es idény őszi felében. Mint ismert, az Albert-stadion teljesen megújul, a munkálatok várhatóan jövő tavasszal fejeződnek be, így az elmúlt 17 fordulóról kijelenthető, hogy idegenben töltötte a csapat ezt a fél évet.

Bár a Puskás-stadion ideiglenes otthona lett a Fradinak, láthatóan nem érzi jól magát az együttes abban a környezetben. Az ősszel megszerzett 27 pontjából csupán tízet zsebelt be „hazai” pályáján, a maradék 17 egységet az országot járva gyűjtötte össze.

Bátor játék

A 17 pontos idegenbeli mutató azonban egyben azt is jelenti, hogy a Fradi lett az ősz legjobb vendég csapata, már amennyiben nem az ellenfelek szemszögéből nézzük azt. Kilenc találkozóján öt győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlege, így egy ponttal többet gyűjtött, mint a vendégségben szintén kilenc meccsen bizonyító Pécs, Diósgyőr duó.

A 18 lőtt, illetve 15 kapott gól jelzi, felvállalta a nyílt játékot ellenfeleivel szemben. Két sikerrel kezdett idegenben, a Pécset és a bajnoki címvédő Győrt is 2-1-re verte. A későbbiekben további három győzelmet aratott: legyőzte a Pápát (2-0), illetve rangadót nyert a Diósgyőr (4-1) és a Videoton otthonában is (3-2). Meglepetésre azonban nagyon simán elvérzett a Debrecenben (1-4), illetve majdnem ugyanilyen arányban kapott ki az újonc Puskás Akadémiától is (1-3). Két döntetlenjét a sereghajtó Kaposvár (1-1), valamint a szintén gyengélkedő Paks (2-2) otthonában érte el.

Böde-gólok

Böde Dániel, a csapat házi gólkirálya is idegenben remekel: kilenc őszi találatából hetet szerzett az ellenfél közönségének nem éppen biztató rigmusai közepette, így elmondható, hogy csak úgy, mint csapata, ő is kellemetlen vendégnek számít. A Diósgyőr ellen duplázott, a Debrecen, a Pápa, a Kaposvár, a Paks és a Videoton ellen pedig egyszer-egyszer volt eredményes.

Olvasói sztorik