NB I

Az ősz csapata

Négypontos előnnyel várja a tavaszi folytatást az élvonalban listavezető Debrecen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábbi összeállításainkban az OTP Bank Liga őszi felének legjobb játékosait vettük sorba. Legújabb sorozatunkban a csapatok lesznek mérlegen, megnézzük, mely klubok teljesítettek a legjobban az ősz során.

A DVSC-TEVA együttese telel az élen az élvonalban. A hajdúsági alakulat több kategóriában is a legjobbnak mondhatja magát, teljesítményével kiemelkedett az első tizenhét fordulóban a honi mezőnyből.

Otthon verhetetlen

Kilenc hazai meccséből hetet nyert meg a Loki, és a maradék két találkozón is szerzett egy-egy pontot. Egy 7-1-es Kaposvár elleni sikerrel nyitotta az idényt, megadva ezzel az alaphangot a végül zsinórban hat hazai győzelemmel záruló sorozatnak. Csupán két otthoni találkozóján szerzett kettőnél kevesebb gólt, azonban a szurkolók itt sem lehettek csalódottak, hiszen mind a Mezőkövesd, mind az MTK ellen 1-0-s sikert aratott.

Ahogy már említettük, két alkalommal veszített csak pontokat hazai környezetben: mind a Paks, mind a Lombard ellen 2-2-re végzett úgy, hogy mindkét alkalommal előnyből adott le egy-egy pontot az ellenfelének. A Paks 1-0-s hátrányból tudott fordítani, innen mentett pontot a Debrecen, míg a Pápa egészen a 87. percig 2-0-s vesztésre állt, azonban a 93. percben 2-2-vel fújták le a találkozót.

Remekelt a rangadókon

A kiemelt mérkőzéseit szinte rendre sikerrel abszolválta: a közvetlen üldözők közül a Diósgyőrnek (4-0) és a Fradinak (4-1) is négyet lőtt, a Videotont 2-1-re verte. Bár a szezon elején annak még nem volt jele, hogy a Haladás is ott lesz az élmezőnyben, a Szombathelyen szerzett egy pont (1-1) is sokat ér, igaz, ha Németh Márió nem egalizál a 94. percben, akkor ott is győztesen hagyta volna el a pályát az együttes. A kiemelt találkozók közül egyedül a Győr ellen nem szerzett pontot; nagy meglepetésre sima, 3-0-s verésbe szaladt bele az ETO Parkban.

Pontokat is előnyből veszített

A csapat a tizenhét őszi mérkőzéséből tizenegyet nyert meg, négyszer végzett döntetlenre, kétszer pedig pont nélkül maradt. A fentiekben már írtunk a Pápa, illetve a Paks elleni hazai, valamint a Haladás elleni idegenbeli döntetlenekről és a győri vereségről. Emellett további két alkalommal hullajtott pontokat, és érdekes módon ekkor sem éllovas együttesek ellen: bajnokságbeli első vereségét Pécsett szenvedte el (1-2), szintén úgy, hogy a találkozó elején még vezetett. A bukott pontok sorát a Mezőkövesden hagyott két egység zárja: a 17. fordulóban 2-0-s előnyt adott le, így végzett döntetlenre. A hat nyeretlen mérkőzésen tehát csupán egyszer fordult az elő, hogy nem szerezte meg a vezetést.

Meccsenként legalább két gól

Negyvenegy találatot jegyeztek fel a csapat neve mellé az ősz során, ami nyolccal több a második legtöbb gólt szerző Videoton góljainál. Főként hazai pályán volt termékeny, itt majdnem három gól per meccs volt a mutatója ebben a félévben (9 meccs/25 gól), míg az idegenbeli találkozóin tizenhat találat jutott a nyolc mérkőzésre, vagyis meccsenként pontosan kettő.

Nem a legjobb ősz

Harminchét megszerzett ponttal áll az élen a Debrecen, négy ponttal megelőzve a Videotont. Az elmúlt éveket tekintve ez a teljesítmény nem számít kuriózumnak, hiszen például tavaly a Győr harmincnyolc, tavalyelőtt pedig pont a DVSC gyűjtött negyvenegy pontot az őszi tizenhét meccs során. Azonban a téli első hely jó ómen lehet a csapat számára, hiszen utoljára négy éve fordult elő az NB I-ben, hogy nem az őszi első nyerte a bajnokságot – akkor a Debrecen lökte le a trónról a Videotont.

Olvasói sztorik