NB I

Otthon, édes otthon

Alig tudták bevenni a Videoton kapuját a saját stadionjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábbi összeállításainkban az OTP Bank Liga őszi időszakának legjobb játékosait mutattuk be. Legújabb sorozatunkban a csapatok vannak mérlegen. Megnézzük, mely klubok teljesítettek a legjobban az ősz során.

Huszonnégy pontot szerzett hazai pályáján a Videoton: a tíz mérkőzésen nyolcszor győzött és kétszer szenvedett vereséget, ezzel a mutatóval lett az őszi legjobb ebben a kategóriában.

Remek rajt

Első négy hazai mérkőzésén nagyon meggyőző formát mutatott a csapat: a Haladás elleni 2-0-t egy Pécs elleni 5-1-es és egy Paks elleni 4-1-es siker követte. Az MTK ellen ismét 2-0-s győzelemmel zárt, a lendületet pedig a Kecskemét elleni soványka 1-0 sem törte meg, hiszen utána az Újpest és a Puskás Akadémia is 3-0-s vereséggel mehetett haza a Sóstói Stadionból. A hétmeccses győzelmi szériát október végén a Honvéd törte meg, amely 1-0-s hátrányból fordítva végül 2-1-re nyert Székesfehérváron. A vereség visszafogta a csapatot a hajrára, a Mezőkövesd ellen (1-0) már nyögvenyelősen jött a három pont, míg a Fradi elleni záró fordulóban újfent nem sikerült pontot otthon tartani (2-3).

Hajrá-specialista

Legutóbbi négy hazai győzelmét, vagyis sikereinek a felét a második félidőben harcolta ki az együttes: a Kecskemét, az Újpest, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ellen is 0-0-ra álltak a felek az első negyvenöt perc után. Azonban a huszáros hajrának köszönhetően minden alkalommal Videoton-siker született.

A jó védekezés mindennek az alapja

A fent felsorolt eredményekből is kitűnik, hogy alig kapott gólt a Vidi a hazai mérkőzésein. Összesen hétszer vették be a kapuját, ennél kevesebb gólt pedig senki sem kapott odahaza az ősz során. Hat alkalommal maradt érintetlen a hálója, kétszer kapott egy gólt az ellenfelétől, a maradék öt találatot pedig a Honvéd, Fradi páros „vitte be” a két vereség alkalmával.

Nem a legjobb mutató

Ha a mérkőzésenkénti átlagot vennénk alapul, akkor bizony nem a székesfehérvári alakulat végzett volna az élen. Míg a Vidi 2.4-es pontátlagot produkált, addig a Debrecen a kilenc lejátszott hazai meccsén átlagban 2.55 pontot zsebelt be. Némileg előnyt jelent tehát a csapatnak, hogy a mezőnyből egyedüliként játszott tíz meccset saját közönsége előtt az ősz során. Ez viszont egyben hátrány is, hiszen több idegenbeli találkozó vár rá tavasszal, így bajba kerülhet közvetlen riválisaival szemben.

Olvasói sztorik