Otthon, édes otthon

Alig tudták bevenni a Videoton kapuját a saját stadionjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábbi összeállításainkban az OTP Bank Liga őszi időszakának legjobb játékosait mutattuk be. Legújabb sorozatunkban a csapatok vannak mérlegen. Megnézzük, mely klubok teljesítettek a legjobban az ősz során.

Huszonnégy pontot szerzett hazai pályáján a Videoton: a tíz mérkőzésen nyolcszor győzött és kétszer szenvedett vereséget, ezzel a mutatóval lett az őszi legjobb ebben a kategóriában.

Remek rajt

Első négy hazai mérkőzésén nagyon meggyőző formát mutatott a csapat: a Haladás elleni 2-0-t egy Pécs elleni 5-1-es és egy Paks elleni 4-1-es siker követte. Az MTK ellen ismét 2-0-s győzelemmel zárt, a lendületet pedig a Kecskemét elleni soványka 1-0 sem törte meg, hiszen utána az Újpest és a Puskás Akadémia is 3-0-s vereséggel mehetett haza a Sóstói Stadionból. A hétmeccses győzelmi szériát október végén a Honvéd törte meg, amely 1-0-s hátrányból fordítva végül 2-1-re nyert Székesfehérváron. A vereség visszafogta a csapatot a hajrára, a Mezőkövesd ellen (1-0) már nyögvenyelősen jött a három pont, míg a Fradi elleni záró fordulóban újfent nem sikerült pontot otthon tartani (2-3).

Hajrá-specialista

Legutóbbi négy hazai győzelmét, vagyis sikereinek a felét a második félidőben harcolta ki az együttes: a Kecskemét, az Újpest, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd ellen is 0-0-ra álltak a felek az első negyvenöt perc után. Azonban a huszáros hajrának köszönhetően minden alkalommal Videoton-siker született.

A jó védekezés mindennek az alapja

A fent felsorolt eredményekből is kitűnik, hogy alig kapott gólt a Vidi a hazai mérkőzésein. Összesen hétszer vették be a kapuját, ennél kevesebb gólt pedig senki sem kapott odahaza az ősz során. Hat alkalommal maradt érintetlen a hálója, kétszer kapott egy gólt az ellenfelétől, a maradék öt találatot pedig a Honvéd, Fradi páros „vitte be” a két vereség alkalmával.

Nem a legjobb mutató

Ha a mérkőzésenkénti átlagot vennénk alapul, akkor bizony nem a székesfehérvári alakulat végzett volna az élen. Míg a Vidi 2.4-es pontátlagot produkált, addig a Debrecen a kilenc lejátszott hazai meccsén átlagban 2.55 pontot zsebelt be. Némileg előnyt jelent tehát a csapatnak, hogy a mezőnyből egyedüliként játszott tíz meccset saját közönsége előtt az ősz során. Ez viszont egyben hátrány is, hiszen több idegenbeli találkozó vár rá tavasszal, így bajba kerülhet közvetlen riválisaival szemben.