NB I

Gyalázat, amit a Real Madrid művel

Hemingway azért borult ki, mert a spanyol klub nem tartja a kapcsolatot Puskás Ferenc nevelőegyesületével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway interjút adott a magyarországi Real Madrid-szurkolók honlapjának.

A madridom.hu érdeklődésére egy átlagos munkanapjáról elmondta, hogy a klubot nem ő vezeti, hanem az ügyvezető igazgató. Ő tulajdonosként csak azokkal a dolgokkal foglalkozik, amik érdeklik.

– Ha valaki vesz egy labdarúgócsapatot, abból kényszervállalkozó lesz – mondta Hemingway. – Amikor megvan a csapat, akkor nem azon kell gondolkodni, hogy túladok rajta, hanem hogy van egy szeretett hobbi, amiből az ember próbál üzleti vállalkozást faragni, ami nagyon nehéz, de meg lehet próbálni. Én nem szoktam azon gondolkodni, hogy hibát követtem el. Általában a jövővel foglalkozom, nem a múlttal.

A szókimondó kispesti futballvezér úgy fogalmazott, hogy a Szalai Ádámok, meg azok az emberek, akik papagájként össze-vissza beszélnek, nem segítik a magyar focit. Hozzátette: a Honvédnál nagyon kemény fizetési sapka van, de talán az egyetlen klub Magyarországon, amely a téli szezonban nem akar senkit igazolni.

George F. Hemingwayt a Madridban rendezett Puskás-hetek rendezvénysorozatról is kérdezték.

– Beszéljünk arról a gyalázatról, amit a Real Madrid művel Puskás Ferenccel kapcsolatban – mondta Hemigway. – Egy csapat van a világon, ahol Puskás Ferenc felnőtt, ahová igazán tartozott, amely Puskást a világ legjobbjává tette, ez pedig a Budapest Honvéd. Egy csapat van, amely Puskás Ferencet világhírűvé, a leghíresebb játékossá tette, ez pedig a Real Madrid. Az ember azt gondolná, hogy nagyon közeli kapcsolat van a két klub között. Ehelyett a Real Madrid eddig minden közeledésünket elutasította, csak egy másik akadémiával tartják fent a kapcsolatot. Nekem a másik akadémiával nincs semmi bajom, hiszen a névtulajdonostól megvették a nevet, ez rendben van. Most azonban, ahogy mondta is, Puskás Ferenc-emlékhónapot tartanak Madridban, ki az egyetlen, akit nem hívnak oda? A Budapest Honvéd. El tudja képzelni, hogy mi itt Magyarországon Di Stéfano-hónapot rendezünk, és nem hívjuk meg a Real Madridot? Elképzelhetetlen. Ez vállalhatatlan, érthetetlen. Számomra ez döbbenetes. Ott voltunk kétezer-kilencben Madridban, beszéltem az akkori elnökkel, és kértük, hogy jöjjenek, játszanak velünk egy gálamérkőzést a századik évfordulónkon, de valami B- vagy C-csapatot akartak küldeni. Ezért inkább felkerestük a Panathinaikoszt, ahol Puskás szintén letette a névjegyét. A Real Madridról – amelynek én gyerekkorom óta nagy szurkolója vagyok – nagyon rossz a véleményem ezek miatt. Így nem lehet viselkedni. Mintha nem tudnák, hogy Puskás honnan jött… Érthetetlen.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik