NB I

Szurkolói visszavágás Hemingwaynek

A kispesti drukkereknél betelt a pohár! Belopóztak a stadionba és félreérthetetlen üzenetet hagytak a tulajdonosnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti szurkolók az elmúlt hetekben-hónapokban még csak verbális vagy írásos formában fejezték ki nemtetszésüket – a győri vécérongálást kivéve –, de lehetett tudni, hogy egyszer náluk is betelik a pohár. Nos, az a bizonyos utolsó csepp a klubtulajdonos, George F. Hemingway újabb közleménye, és újabb intézkedése volt.

Kedden bejelentette, hogy az UEFA igen szigorú büntetése (2 zárt kapus nemzetközi kupameccs és 50 ezer euró) miatt bezárja a Bozsik-stadion állóhelyi szektorát, a többi szektorban pedig szigorúbb biztonsági ellenőrzést vezet be.

Erre válaszul a Kispesti Anonim Mozgalom tagjai belopóztak a stadionba, felhasogatták a kárpitot a VIP-páholyban, a klubtulajdonos székén, és egy üzenetet is hagytak: „Hemingway! Már neked sincs helyed a Bozsikban!!”

Az ultrasliberi.hu oldalon megjelent cikk ismerteti a kispesti szurkolók álláspontját:

Elvárható kötelessége egy vezetőnek, hogy akkor hozzon döntéseket, amikor meggyőződött annak indokoltságáról.

A szektor bezárása több szempontból is kérdéseket vethet fel. Például: a Vojvodina elleni mérkőzésen a büntetés alapjául szolgáló esemény a korzón történt, nem a bezárt szektorban. Másodsorban talán meg kellett volna kérdezni és hallgatni a szurkolókat, hogy valóban történt-e olyan cselekmény, amit az UEFA állít, és esetlegesen szembe kellett volna fordulni a büntetést kiszabó szervezettel.

„Az az érzésünk, hogy ön csak arra várt, hogy valamilyen indokkal még egyszer belerúgjon a szurkolóiba, önt nem is érdekelte az igazság. Lehet így is játszani, erőből, pozícióból, kommunikáció nélkül. Akkor mi is így…” – írják a drukkerek.

A Kispesti Anonim Mozgalom a fentiek figyelembe vételével az alábbi intézkedéseket vezeti be:

1. A mozgalom további intézkedésig megszünteti Hemingway Úr ülőhelyét a Bozsik-stadionban (VIP-szektor) – reméljük tetszik az új dizájn…

2. Hemingway úr privát életére, klubigazgatói tevékenységére „szigorúbb biztonsági ellenőrzést” vezetünk be. Minden olyan megnyilvánulás, amely indokolatlanul sérti a szurkolók érdekeit azonnali, határozott intézkedést von maga után.

Olvasói sztorik