NB I

Szigorúan megbüntették a Honvédot

A következő két nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött rendezik a kispestiek, és 50 ezer eurót fizetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága elmarasztalta a Bp. Honvédot a szerb Vojvodina elleni Európa Liga-mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartás miatt. A bizottság mindkét mérkőzésen észlelt problémákat.

Az idegenbeli találkozón a drukkerek homofób és rasszista megnyilvánulásai szolgáltattak indokot az elmarasztalásra, a visszavágón pedig a Honvéd-szurkolók „cigányok, cigányok” kiáltással és náci karlendítéssel gyalázták a Vojvodina drukkereit.

Az UEFA döntése értelmében a Bp. Honvéd következő hazai európai kupameccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni. Az európai szövetség 2008-ban meghozott döntését (egy zárt kapus hazai mérkőzés, felfüggesztve) a bizottság aktivizálta, így az első pontban kiszabott büntetéssel együtt két zárt kapus meccset kell játszania a Honvédnak. Ezen kívül a kispesti klubot ötvenezer eurós pénzbüntetéssel sújtották.

„A Bp. Honvéd FC mélységesen elítéli azokat, akiknek ezt a büntetést köszönheti, és megerősítve érzi magát abban a tudatban, hogy helyesen jár el, amikor fellép a szélsőségek és a szélsőségesek ellen. Ugyanakkor a fentiek ismeretében meg kívánja fontolni, hogy milyen más, eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat” – áll a klub közleményében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik