NB I

A szerb rendőrök kirabolták a Honvéd-szurkolókat

Az értéktárgyaikat, a készpénzüket, sőt az enni- és innivalójukat is elvitték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kirabolták a kispesti szurkolókat szállító buszokat a szerb hatóság emberei a múlt csütörtöki, Vojvodina elleni, idegenbeli Európa Liga-selejtező előtt – állítják a Honvéd drukkerei. A kispesti szimpatizánsok szerint útban Újvidékre, okmányvizsgálat címén szerb rendőrök állították félre a konvoj járműveit, s eközben értéktárgyaik, készpénzük, sőt enni- és innivalójuk is eltűnt. A szurkolók szerint a visszaúton a magyar hatóságok eljárása is kifogásolható volt.

– Az üresen hagyott buszokra felmentek, és amit találtak, lényegében azt mind eltulajdonították. Gondolok itt ételre, italra, aprópénzekre, öngyújtókra, tehát teljesen úgy, ahogy van, az egész buszt „kiciánozták”. Amikor ezt szóvá akartuk tenni, akkor azt mondták, hogy vissza lehet fordulni, ha nem tetszik, nem muszáj bejönni az országukba. Úgyhogy vagy viselkedünk, vagy takarodó innen kifelé – mondta Kiss János szurkoló.

Az értékeiktől, enni- és innivalójuktól megfosztott drukkereket ezt követően a stadion egy olyan zárt részébe terelték, ahol nem volt se büfé, se mosdó. Végül a klub tulajdonosa, George F. Hemingway közbenjárására demizsonokból kaptak vizet. A tulajdonos hallott a szurkolókat ért atrocitásról, de nem tervezi, hogy a klub hivatalosan is fellépjen az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

– Nincs hivatalos megkeresés. Nyilvánvaló, ami ott történt, az rendkívül inkorrekt volt. Az a válaszunk, hogy a lehető legkorrektebb módon próbáljuk majd ellátni a szurkolókat, akik érkeznek majd a Vojvodinától. Hogy megtapasztalják, hogy mi az, amit megkövetel az európai stílus – jelentette ki George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa.

Mivel a drukkerek nem utazási irodán keresztül mentek meccsre, így kártérítésre sem számíthatnak. Az éhes és szomjas Honvéd-drukkereket magyar területen rendőrségi felvezetés várta, de csak egyetlen benzinkúton állhattak meg.

– Onnantól kezdve 170 kilométert három óra alatt sikerült megtenni úgy, hogy sehol sem álltunk meg. Amikor Kispesten igyekeztünk leszállni, azt is igyekeztek akadályozni, sőt a végén már nem is engedték. Tehát gyakorlatilag a saját járatainkról nem tudtunk leszállni – tette hozzá Szabó Gyula Márton szurkoló.

A Kispest-szurkolók hazatérésének körülményei miatt a Hír TV interjút kért a rendőrségtől, de azt a választ kapták, hogy a megkeresésben szereplő témakörben nem adnak interjút – írja az ultrasliberi.hu.

címlapkép: 1909foto.hu

Olvasói sztorik