NB I

Zárva lesz a Kispest-szektor

Így fejezi ki sajnálatát a Honvéd vezetősége a Vojvodina-meccsen történt cigányozás miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zárva lesz a Kispest-szektor a Lombard Pápa elleni, augusztus 4-i bajnoki mérkőzésen a Bozsik-stadionban. A Bp. Honvéd vezetősége így kívánja szankcionálni a Vojvodina elleni Európa Liga-mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulásokat. A csapat hivatalos honlapján megjelent közleményt módosítás nélkül közöljük.

A Budapest Honvéd–Vojvodina mérkőzés alatt az UEFA rendelkezései miatt a leghangosabb, és egyben általunk is legkedveltebb szurkolói csoportjainkat kénytelenek voltunk a családi F szektorba áthelyezni. Legnagyobb bánatunkra magukról megfeledkezve, többször hangosan üvöltötték a „cigányok, cigányok, mocskos cigányok” rigmust. Sajnálatos módon saját biztonsági szolgálatunk sem tudta időben megszüntetni ezt a rasszista, számunkra, és minden tisztességes ember számára elfogadhatatlan gyalázatot. Ezért mindenki elnézését kérjük.

Ahogy ezt már korábban is jeleztük, mi nem tudunk azonosulni a fent említett magatartással. Csak hogy ne legyen félreértés, ezt nem csak az UEFA, az MLSZ, a Budapest Honvéd, de minden, általunk ismert vallás és tisztességes filozófia is tiltja.

Hogy nyomatékosítsuk a fent említett magatartás iránti ellenszenvünket, és a rasszizmus elfogadhatatlanságát, a következő hazai mérkőzésen, 2013. augusztus 4-én a Pápa elleni mérkőzésen álló szektorunkat, a Kanyart, az úgynevezett Kispest-szektort zárva tartjuk. Ilyen módon szeretnénk elnézést kérni azoktól, akiket megsértettünk tegnap este.

Budapest Honvéd FC vezetősége

Olvasói sztorik