NB I

Hemingway nem adja fel

Marco Rossi szerint a kezdőcsapatba és a kispadra kerülésért is komoly harc folyik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt a Bp. Honvéd. A klubhonlap tudósítása szerint az eseményen részt vett George F. Hemingway tulajdonos, Marco Rossi vezetőedző, valamint négy játékos: Edixon Perea Valencia, Anibal Godoy, Ayub Daud, és Thomas Hervé Job Iyock.

– Nagyon örülök, hogy így tudtunk igazolni – mondta a közelmúltban érkező külföldi játékosokra utalva Marco Rossi. – A mi feladatunk a fiatal játékosokból jó csapat építése. Nagyon sok mérkőzésünk van, de a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is a legtöbbet szeretnénk elérni. Nem szeretek konkrét helyezést kitűzni, az a cél, hogy minden meccset megnyerjünk. Nagyon pozitívnak tartom, hogy a kezdőcsapatba és a kispadra kerülésért is komoly harc folyik, senkinek sincs bérelt helye. Ez a fiatal játékosok esetében hatványozottan igaz, nekik eddig nem volt probléma az állandó csapattagság, itt viszont küzdeniük kell, ez mindenképpen a fejlődésüket szolgálja.

A kispestiek múlt vasárnap győzni tudtak a listavezető otthonában, most vasárnap pedig a címvédő Győri ETO csapatát fogadják a bajnokságban.

– A magyar bajnok ellen játszunk, amely az elmúlt hetekben visszaszerezte egyensúlyát. A csapatuk ráadásul erősebb, mint a tavalyi. A Győrnek minden pozícióra minőségi játékosai vannak, taktikailag sem egyszerű megtalálni az ellenszerüket. Természetesen szeretnénk a Ferencváros és a Videoton elleni sikerszériát folytatni – szögezte le Marco Rossi.

A klubtulajdonos az idei elvárásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: most is a nemzetközi kupaszereplés a cél.

– Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen öt-hat komoly vetélytársunk van, jobb feltételekkel. Úgy gondolom azonban, hogy ezt a hátrányt képesek vagyunk kiegyenlíteni. A főcél a minél jobb eredmény, és a fiatalok beépítése. Természetesen van az az összeg, amikor elgondolkoznánk egy-egy ajánlaton – mondta Hemingway, aki természetesen a szurkolókkal kapcsolatban is kapott kérdést. – Nem azért tiltok bizonyos dolgokat, mert az MLSZ ezt akarja, hanem azért, mert magamtól is így cselekednék. Vannak szabályok, amelyeket be kell tartani. Senki ne gondolja, hogy ezt én bármikor is fel fogom adni!

Olvasói sztorik