NB I

Ismét kétmillió fölött

Visszaesőként fizethet a Videoton, a Ferencváros és a Haladás is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága december 10-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Rafe Wolfe (Győri ETO) 1, Aszmir Szuljics (Újpest) 1, Balogh Béla (Pécs) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Videoton–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a vendégtábort illették a mérkőzés során többször is a sportszerűséggel össze nem egyeztethető, trágár jelzőkkel) a Videotont, mint visszaesőt, 150 ezer forint, a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a hazai tábort illették trágár jelzőkkel), az FTC-t, mint visszaesőt, 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Győr–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást, mint visszaesőt 250 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték (a szombathelyi szektorból több alkalommal, jól hallhatóan cigányoztak, és a győriekkel kapcsolatban trágár rigmusokat skandáltak a nézőtérről).

Magyar Kupa

Az Újpest–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt az Újpest 600 ezer forint, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint lelátó székek feltépése és bedobálása miatt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A mérkőzésen az újpestiek több alkalommal rasszista huhogással zavarták meg a mérkőzés rendjét, minősíthetetlen hangnemben szidták a játékvezetőt, illetve a ferencvárosi tábort, illetve pirotechnikai eszközöket használtak. A vendégszektorból az Újpestet illették több alkalommal, jól hallhatóan trágár kifejezésekkel és skandáltak futballpályára nem illő rigmusokat. A ferencvárosi szektorban helyet foglalók öt széket szakítottak fel, majd dobták a pálya szélére a darabokat, emellett pirotechnikai eszközöket is használtak a meccsen.

A Pécs–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt a Pécset 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A hazai szektorban helyet foglaló nézők politikai tartalmú rigmusokat skandáltak a mérkőzésen, illetve egy másik nemzetet (Romániát) pocskondiáztak, valamint pirotechnikai eszközöket használtak.

A Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban szabályzat megsértése (hangosbemondó nem rendeltetésszerű működtetése) miatt a Diósgyőrt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB III

Tárgyalás megtartása után a Kazincbarcika ellen köztartozásokkal kapcsolatos igazolások miatt kiszabott 100 ezer forintos pénzbüntetést 50 ezer forintra mérsékelte.

Tárgyalás megtartása után Vologyimir Kornityak (Kisvárda) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Teremlabdarúgás

Németh Péter (Aramis) 1, Molnár Péter (Külker) 2, Gleich Barbara (Galaxis) 1, Dénes Dorottya (Univerzum) 1, Martinez Oviedo Carlos (ETO Futsal) 1, Lázár Zoltán (Monor) 2 és Arany János (Monor) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Guillermo Martinez Olrihuela edző (Rába ETO), mint visszaeső, a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Mohácsi Gábor (Törökszentmiklós) 2013. december 3-tól kezdődően egy évre minden sporttevékenységtől szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartják. Tárgyalás megtartása után Horváth Péter (Haladás) és Vidák Balázs (Haladás) korábbi 2-2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartják. Tárgyalás megtartása után Németh Péter (Haladás) korábbi 3 mérkőzésre szóló eltiltását 2 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelték.

Olvasói sztorik